Natuurgidsenopleiding 2020 uitgesteld naar 2021

Informatie over de IVN Natuurgidsenopleiding 2020

Na overleg met het bestuur heeft het opleidingsteam van de Natuurgidsenopleiding IVN Den Haag het besluit genomen de opleiding een jaar uit te stellen, dit in verband met de coronamaatregelen.

Door het grote aantal aanmeldingen van dit jaar is het voorlopig niet mogelijk je aan te melden voor de opleiding 2021 – 2023.


Door de vereiste 1,5 m afstand en de onzekerheden over het verloop van de Covid-19-pandemie lopen we tegen een aantal problemen op. De door de gemeente beschikbaar gestelde ruimte in het Milieu Educatief Centrum is nog niet ingericht op groepen, en ook het opleidingsprogramma moet drastisch herzien worden in verband met de excursies en andere activiteiten die bij de lessen horen. Een kennismakingsweekend kan voorlopig ook nog niet plaatsvinden. We vinden dat heel treurig, want we hadden er zin in om weer te beginnen. 

Selectie

Deze beslissing houdt ook in dat we de selectieprocedure uitstellen. We hopen de informatieavonden rond mei 2021 te kunnen houden, waarna we met de selectie van de aanmeldingen kunnen beginnen. Voor de corona-uitbraak was er een maximum aantal van 25 deelnemers gepland; met wat geluk kunnen we dat aantal aanhouden, maar het zou nog kunnen wijzigen. Tot nu toe zijn er 55 aanmeldingen. Een aantal aspirant-deelnemers wordt op een wachtlijst geplaatst. De selectiecriteria: we kijken vooral naar woonplaats, enthousiasme en beschikbaarheid als natuurgids in een gebied in en om Den Haag.

Het NGO-opleidingsteam,
Monique van den Broek, Henk Muller, Lisette van Pelt en Annemarie van der Rest