Jeugd en jongeren

scharrelkidsBuiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom werkt IVN dagelijks aan een (be)leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Het IVN brengt de natuur dichtbij: op school, de kinderopvang en in de vrije tijd. IVN neemt kinderen mee naar buiten en faciliteert pedagogisch medewerkers, leerkrachten en ouders met opleidingen, lesmaterialen en leermiddelen. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur.

Ga je mee op natuuravontuur?

Iedere 1e zondagmorgen van de maand nieuwe activiteiten voor kinderen van 6-10 jaar. Dan gaan IVN-natuurgidsen met de kinderen op pad in het groen: zoeken, leren, speuren, bouwen, beleven! Wil je meer weten?
Kijk op de pagina Natuuravontuur

Kinderen op ontdekkingstocht in de Haagse de natuur

Wil je ook in de natuur iets actiefs doen met jouw kinderen maar weet je even niet wat? Tips voor naar buiten en om de hoek krijg je elke week in de blog Ella en Jack van Annemarie, lid van IVN Den Haag en omstreken en enthousiaste actieve moeder van 3 kinderen.
Ella en Jack

Natuurexcursies voor basisscholen

Een enthousiaste groep van ongeveer 25 vrijwilligers, waaronder een aantal natuurgidsen van het IVN Den Haag en omstreken verzorgt voor de Stichting De Groene Basis natuurexcursies voor de basisscholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg
De Groene basis

Project Groen doet goed

Naar Buiten is onderdeel van het project Groen doet goed in de provincie Zuid-Holland.  In Den Haag biedt de afdeling Natuur- en milieueducatie samen met het IVN Den Haag en Omstreken, het Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer en Dunea het hele jaar Naar Buiten! activiteiten aan.
Naar buiten