Den Haag en omstreken
Slootjesdagen
Vanaf
zondag12jun202211:00

Wat leeft er bij jou in de sloot?

Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet en waterbak. Samen met de IVN-natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven

Ga op zoek naar de het bootsmannetje, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en vang de snelste zwemmer van de sloot!

 slootjesdag

Waar en wanneer
Het kan allemaal tijdens de Slootjesdag op zondag 12 juni van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van MEC Zuiderpark in Den Haag.

Voor wie
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en allerlei waterproefjes doen. Word slootjesexpert! Kom waterbeestjes opvissen, determineer ze met een zoekkaart en doe de waterbeestjes-bingo. Ook kun je deze dag allerlei leuke waterproefjes doen: ontdek hoe diep de sloot is of vouw een bootje van riet. Blijft jouw bootje drijven?

Waterkwaliteit onderzoeken
Onderzoek zelf de waterkwaliteit Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen vastleggen op het speciale telformulier en invoeren via ivn.nl/slootjesdagen. Je ziet dan gelijk wat de score van jouw sloot is! Met de resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn.

Landelijke activiteiten
Nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem dan een kijkje op ivn.nl/slootjesdagen. Hier vind je een overzicht van alle Slootjes-activiteiten in het land.

Partners
De slootjesdag in Den Haag is een samenwerking tussen Milieueducatie en IVN Den Haag. IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Daarom voegen we een citizen science element toe aan de IVN Slootjesdagen. Hierbij werken we samen met het NIOO-KNAW en waterdiertjes.nl.

Algemene informatie

zondag 12 juni 2022 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Zuiderpark
Ingang Anna Polakweg (bij kinderboerderij), uitgang Vreeswijkstraat (bij benzinepomp)
Den Haag
Nederland
Extra Informatie: 

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene.
Entree: gratis
OV-info: bus 26 halte Vreeswijkstraat

Google Maps image