Den Haag en omstreken
Slootjesdagen
Op
zondag13jun202111:00

Slootjesdag

Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet en waterbak. Samen met de IVN-natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven

 slootjesdagIVN Den Haag en omstreken organiseert op zondag 13 juni in het Zuiderpark de slootjesdag. We doen dit, evenals voorgaande jaren in samenwerking met Milieueducatie Den Haag. Het coronaproof-programma duurt van 11 tot 16 uur.

Beleef het mee
Met de slootjesdag wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! 

IVN Natuureducatie
IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én fascinerend de natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Zelf leren en ontdekken staan hierbij centraal. Want hoe meer je van de natuur begrijpt, hoe meer je ervan gaat houden! En dat geldt natuurlijk ook voor slootjes. Ga je met ons mee naar buiten?

Aanmelden
Om mee te kunnen doen met de Slootjesdag geldt dat kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene mee kunen doen. Daarom vragen wij om je vooraf aan te melden. 

NB: Per volwassene maximaal 3 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Deelnemers krijgen een tijdslot van 45 minuten. Daarna verlaten de deelnemers het terrein  en heeft de organisatie 15 minuten om alles schoon te maken voor de volgende groep.

Algemene informatie

zondag 13 juni 2021 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Zuiderpark
Ingang Anna Polakweg (bij kinderboerderij), uitgang Vreeswijkstraat (bij benzinepomp)
Den Haag
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden verplicht!
Kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene. Maximaal 3 kinderen per volwassene in de leeftijd: 4 t/m 12 jaar
Entree: gratis
OV-info: bus 26 halte Vreeswijkstraat

Google Maps image