Den Haag en omstreken
Natuur
Op
zondag24mrt201910:00

Excursie Meer en Bos

Wandeling in de lente

Landgoed Meer en Bos
Aan de oostkant van Kijkduin ligt het landgoed Meer en Bos. Het terrein is een openbaar park en bestaat grotendeels uit sterk verwilderd bos. In het noordwesten ligt een van oorsprong natuurlijk water: het Segmeer. Historisch uitgangspunt van de buitenplaats was de boerderij in het zuidwestelijke deel van het land
goed. Om te ontsnappen uit de stad ging men op jacht en genieten in de tuinen van het landgoed. De gereconstrueerde boerderij doet nu dienst als horecagelegenheid. Ook is vogelopvang de Wulp en kinderdagverblijf de Paddenstoel gesitueerd aan de zuidwestelijke kant van het landgoed. Van de landhuizen die in de loop van de tijd op het terrein verrezen is niets overgebleven. Meer en Bos is een redelijk bewaard gebleven voorbeeld van een in Nederland vrij zeldzame 18de-eeuwse parkaanleg.

Op het landgoed zijn minstens 25 verschillende stinzenplanten te zien. Die hun oorsprong in de tijd van de stinze( het huis) vinden. Ook staan er verschillende boomsoorten die, een zeer eigen vorm ontwikkeld hebben mede door de zeewinden. In de zomer vliegen er allerlei vlinders, libelles, kevers en bijensoorten rond de wilde bloemen. In de herfst verschijnen de mooiste paddenstoelen. In de winter schittert het Segmeer met de verschillende watervogels en vallen de mossen op de boom/ -stammen erg in het oog. In de lente is het een waar orkest door de mooiste zangvogels.

Het is een heerlijk parkbos waarin veel te ontdekken valt. Kom kijken om het met eigen ogen te zien.

 

Algemene informatie

zondag 24 maart 2019 - 10:00
Locatie: 
Ingang Laan van Meerdervoort, ter hoogte van halte tram 3 Heliotrooplaan Den Haag.
Den Haag
Nederland
Extra Informatie: 

Bij regen kunnen sommige paden modderig worden en dan zijn rubber laarzen erg prettig. Neem je verrekijker mee!

Google Maps image