Delft
Kind & Natuur
dinsdag12jan2021

Nu ook op safari in de binnenstad van Delft tijdens het thuisonderwijs

Grote groepen ouders in en om Delft zullen zich komende weken weer moeten redden als 'thuisjuf' of 'thuismeester'.  De jeugd werkgroep van IVN Delft biedt hen een helpende hand met de interactieve stadssafari. Ouders kunnen deze tocht, die zowel leuk als informatief is, zelf lopen met hun 'leerlingen'.  

Marianne Zinkweg, jeugdgids van IVN Delft: "Na de positieve reacties afgelopen weken op onze interactieve stadsafari, willen we ouders er ook op wijzen dat ze deze activiteit ook heel goed kunnen inpassen in het thuisonderwijs." Op de site van de IVN Delft staat uitleg over de tocht, maar ook de verdiepende achtergrond informatie. "Zo kan je als thuisjuf of -meester het niveau aanpassen aan het kind," legt Zinkweg uit. "Je kan het speels houden, maar net zo goed de diepte in gaan met bijvoorbeeld extra opdrachten over stoepplantjes die je thuis verder kan uitwerken."

Met deze interactieve tocht daagt de jeugdwerkgroep thuisjuffen en -meesters uit om zelf aan de slag te gaan en de nieuwsgierigheid van hun kinderen te volgen en tegelijk een lekkere frisse neus te halen! En hoewel zij zelf hier jarenlange praktijkervaring in hebben , zijn ze ervan overtuigd dat dit de ouders gaat lukken met deze hulpmiddelen.

Esmeralda Michilsen, één van de jeugdgidsen en zelf ook moeder van 2 kinderen in de basisschoolleeftijd vertelt ons: "Ik heb de tocht tijdens de kerstdagen met mijn eigen kinderen en een vriendje gelopen. Daarbij heb ik gewoon de interesse van de kinderen gevolgd. Het was erg leuk om te zien hoe gefascineerd zij bijvoorbeeld van de stoepplantjes waren. Ik kreeg ze bijna niet mee van 1 van de plekken. En dat was helemaal prima."

De stadssafari bestaat uit verschillende onderwerpen die zowel achter elkaar beleeft kunnen worden, maar net zo goed in losse delen of op verschillende dagen. Daarmee is de stadssafari naast educatief, ook gewoon een leuke middagactiviteit als je even klaar bent met binnen zitten. 

Dus kleed je lekker warm aan en ga direct zelf op pad met de materialen die bij de activiteit te downloaden zijn. Daarnaast stelt IVN Delft nog 50 extra pakketjes ter beschikking ivm de verlenging van de lockdown.

Een laatste tip van de jeugd werkgroep: neem een thermoskan warme thee of cho­co­la­de­melk mee, wie weet geniet je dan nog meer van de mooie binnenstad van Delft.

Benieuwd? Kijk dan snel op de site via:
https://www.ivn.nl/afdeling/delft/activiteiten/op-safari-in-de-binnensta...