Het eerste Tiny Forest op een eiland is een feit

Het eerste Tiny Forest op een eiland is een feit

Delft 28 maart 2018

In de nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage in Delft verrijst een onbewoond eiland. Op dit eiland is woensdag 28 maart het derde Tiny Forest van Delft aangelegd. Leerlingen van groep 5 en 6 van de Cornelis Musiusschool hielpen bij het planten van zo’n 800 bomen! De eerste boom werd geplant door wethouder Stephan Brandligt, Jelle de Jong (directeur IVN) en Anton Schalken (projectontwikkelaar AM).

Door weer en wind

Het koude en regenachtige weer hield de jonge planters niet tegen. Ze werkten zo hard mogelijk om zoveel mogelijk bomen te planten. Soms was het nog best wel zwaar om zelf de kuilen te graven, maar enthousiaste vrijwilligers boden hulp. Na een uur planten zat het er alweer op de voor de leerlingen. Nadat ze allemaal weg waren, werkten buurtbewoners en IVN-vrijwilligers nog hard door. Het resultaat: het eerste Tiny Forest op een eiland is een feit!

Een eigen boom

Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Kinderen leren in de buitenlucht over het leven onder water, onder de grond, boven de grond en de samenhang. Op de plantdag mocht elke leerling alvast een eigen boom adopteren. Dit deden
ze door op een kaartje te schrijven welke boom het was en de boom een bijnaam geven. Zo noemde een van de leerlingen haar boom ‘Appeltaartje’ en hing dit kaartje aan een appelboom.

Op naar 100 Tiny Forrests in Nederland!

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. De komende drie jaar wil IVN honderd Tiny Forests in Nederland realiseren samen met gemeenten, buurtbewoners en basisschoolleerlingen.

Deel deze pagina