Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Natuuroudercursus 2017

Natuuroudercursus

Het is belangrijk en leuk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten kennis kunnen maken met natuur en milieu. Het wordt voor leerkrachten eenvoudiger en prettiger om met een klas naar buiten te gaan als ze hierbij hulp krijgen van Natuurouders.

Natuurouders zijn (groot)ouders of andere vrijwilligers die het leuk en zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over natuur en milieu. Ze helpen de leerkrachten bij de organisatie en uitvoering van practische natuur- en milieulessen. Ze geven zelf geen les, dat blijft de verantwoording van de leerkracht. Natuurouders kunnen zo hun betrokkenheid met de natuur overbrengen op kinderen.

Cursus Natuurouder 2017

Voor (groot)ouders en andere vrijwilligers die het leuk vinden om de leerkrachten daarbij te helpen, organiseert IVN in maart / april 2017 weer een Natuuroudercursus. Dit wordt een speciale editie van de cursus, gericht op de Kleine Wildernis die in maart in de Harnaschpolder wordt aangelegd. Daarom zal de Natuuroudercursus ditmaal worden gegeven op 4 woensdagmiddagen (29 maart, 5, 12 en 19 april) van 13:30-16:00u, in en rondom de scholen die betrokken zijn bij de aanleg en het onderhoud van de Kleine Wildernis.

Praktische informatie

Lokatie lessen: Bredeschool Het Kristal, Kristalweg 107, Delft

Informatie en aanmelden: cursussenivndelft@gmail.com

Kosten: € 15,- (gereduceerd tarief)

Samengevat

Deze cursus biedt gelegenheid om

  • meer inzicht te krijgen in de omgang met kinderen en hoe kinderen leren.

  • inzicht te krijgen welk lesmateriaal beschikbaar is

  • ervaring op te doen met werkvormen en veldwerk

  • basiskennis van natuur en milieu op te doen of uit te breiden

De lessen worden verzorgd door docenten van IVN afdeling Delft