Delft
Bijen
Op
donderdag10mrt202220:00

Wie is de bij?

Online lezing door Linde Slikboer (Stichting kenniscentrum EIS)

De drie natuurverenigingen in Delft (IVN-Delft, Vogelwacht Delft en Natuurlijk Delfland-KNNV) organiseren in de wintermaanden elke tweede donderdagavond van de maand gezamenlijk een lezing over een natuuronderwerp. 10 maart 2022 gaat het over het onderzoek naar bijen en andere bloembezoekers door Stichting EIS, kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De lezing wordt gehouden via Zoom.

Wie is de bij?

Linde SlikboerLinde Slikboer vangt bijen op dijk

Na de noodkreet van wetenschappers dat het niet goed gaat met bijen en andere insecten is de aandacht voor “de bij” sterk toegenomen. Helaas blijft de broodnodige kennis over deze soortgroep nog wat achter en dat zorgt ervoor dat goedbedoelde initiatieven regelmatig ineffectief of zelfs negatief uitpakken voor onze bijen.

In deze lezing gaat Linde in op het onderzoek naar bijen en andere bloembezoekers door stichting Eis, kenniscentrum insecten.  Er wordt verteld over de diversiteit, levenswijze en behoeftes van bijen. Zo wordt het duidelijk waarom het zo slecht gaat met de Nederlandse bijen en hoe we ze kunnen helpen.

Afsluitend worden beginnende bijenliefhebbers op weg geholpen bij de herkenning van de meest voorkomende soorten.  

( EIS is afkorting voor:  European Invertebrate Survey )

Aanmelden voor de online lezing is verplicht via de aanmelding onderaan deze pagina. Na aanmelden ontvang je automatische de logincode voor de lezing.

Alvast heel veel plezier met de lezing.

AANMELDEN VOOR WIE IS DE BIJ

Algemene informatie

donderdag 10 maart 2022 - 20:00 tot 21:15