Delft
Vanaf
donderdag20apr201719:00

Stap voor Stap Moestuinieren

beginnerscursus voor moestuinders

IVN-vrijwilligers en beroepskrachten hebben samen een cursus Moestuinieren ontwikkeld. Ook in Delft gaat deze cursus voor de beginnende moestuinder draaien! De cursus wordt aangeboden door  IVN Delft, in samenwerking met de BuitenLeeft en Archituin. 

Om de cursus op een eenvoudige manier te kunnen volgen, maken we gebruik van een cursusboek waarin je stap voor stap kennis kan maken met de basis van het moestuinieren en drie bijeenkomsten met drie hoofdonderdelen:

Donderdagavond 20 april: De eerste bijeenkomst staat in het teken van opstarten, het opstarten van de cursus, het opstarten van de cursisten en elkaar leren kennen en het opstarten van een moestuin. Tijdens deze bijeenkomst krijgen cursisten de beginselen van het moestuinieren mee (grond, keuzes qua plek, plantensoorten, wat hebben planten nodig, etc.) en maken ze een start met hun moestuinplan en moestuindagboek.

Donderdagavond 11 mei: De tweede bijeenkomst staat in het teken van groter groeien. De kennis van de cursisten door met elkaar uit te wisselen over hun ervaringen in hun moestuin en de planten in hun groei van zaailing naar een plant met bloemen. Tijdens deze bijeenkomst leren cursisten over groeiproces van hun plantjes, en vaardigheden als uitplanten, verspenen en werken met brandnetelgier worden toegelicht en uitgeprobeerd.

Zaterdagmorgen 24 juni: De derde bijeenkomst staat in het thema van oogsten. De cursus wordt met deze bijeenkomst afgesloten, maar er wordt ook vooruitgeblikt naar de verdere werkzaamheden in de moestuin in het jaar en het voorbereiden op het volgende seizoen. Informatie over bevruchten en oogsten staan centraal.

De cursusavonden worden gehouden bij BuitenLeeft, Middelweg 1a, te Delft op de donderdagavonden van 20 april en 11 mei van 19:00 uur tot 21:00 uur, en op zaterdag 24 juni van 10:00 tot 12:00 uur. Er is ruimte voor 15 deelnemers.

De IVN-cursus Moestuinieren wordt verzorgd door IVN-ers Margriet Knopse van BuitenLeeft en Jeanette van Zeijl, Archituin

De kosten van de cursus bedragen 15,00 euro per deelnemer, dit inclusief  aanbod van koffie en thee, tijdens de pauze.

Deelnemers die ook lid worden van IVN Delft krijgen een aantrekkelijk moestuinpakket.

Zin om mee te doen? Aanmelden kan via het Aanmeldformulier

Meer informatie bij Arthur Hilgersom: per mail of via telefoonnummer  06-51549486.

Moestuinjournaal 2016

Accepteer cookies

Algemene informatie

donderdag 20 april 2017 - 19:00 tot 21:00
1e cursusdag
donderdag 11 mei 2017 - 19:00 tot 21:00
2e cursusdag
zaterdag 24 juni 2017 - 10:00 tot 12:00
3e cursusdag
Locatie: 
BuitenLeeft
Middelweg 1a
Delft
Contactpersoon: 
Google Maps image