Delft
Kind & Natuur
Op
maandag28feb202223:00

Op safari in de binnenstad van Delft

Doorlopend beschikbaar in februari 2022

Wil jij in de deze koude maanden toch lekker even naar buiten? Héb je iets met natuur, of juist niet? In beide gevallen ben je op de juiste plek, want de werkgroep Jeugd van IVN Delft heeft een mooie excursie uitgezet in de binnenstad van Delft (voor kinderen van 6 tot 12 jaar). Benieuwd? Trek je jas en schoenen aan.

Wat heb je nodig;
-    De wandelroute; 

(In de link naar Google maps vind je ook de video uitleg)
-    Telefoon
-    Sponsje of lapje (nat in een zakje of bakje).

 

Op safari in de binnenstad van Delft
Doe de voordeur open, zet één stap naar buiten en je bent er! De natuur is dichterbij dan je denkt, ook midden in de stad.
Er leeft een heleboel tussen de stoeptegels, aan de muur, in de tuin en in de boom voor je deur. De stad is een ecosysteem. Dat betekent dat er een groep dieren en planten samenleven. Deze dieren en planten zijn afhankelijk van elkaar en de leefomgeving. Minder tegels en meer groen is beter voor het ecosysteem. Dieren hebben groen nodig om van te eten, om in te schuilen, of om in te wonen. Als het goed gaat met de natuur in de stad, is de biodiversiteit groot. Er leven dan veel verschillende soorten.
In het ecosysteem van de stad spelen mensen een belangrijke rol. Want ook voor ons is natuur in de stad heel belangrijk. We komen er tot rust, we genieten van de planten en dieren om ons heen en in de stadsnatuur is veel te beleven. 
Ga op safari en ontdek stadsjungle in de oude binnenstad van Delft.

Wat je verder kan helpen op je ontdektocht:
-    Zoekkaart stoepplantjes www.stoepplantjes.nl en Teaser Stadsjungleboek
-    Zoekkaart muurplanten www.floron.nl/onderzoek/muurplanten
-    Zoekkaart stadsfossielen (download)
-    Bingokaart stadsvogels (download)
-    De jeugd Natuur gidsen online; YouTube-serie
-    Een vergrootglas
-    Een download van de route die je in combinatie  met de YouTube serie moet gebruiken indien je niet de Googlemaps kaart gebruikt.

Kleed je lekker warm aan. Neem warme thee of chocolademelk mee in een thermoskan en ga lekker genieten van de mooie binnenstad van Delft

Ook roepen we iedereen op haar of zijn foto met ons te delen op Instagram en vermeld #opsafarimetIVNDelft. De leukste inzendingen krijgen van ons een tof kado. 
 

Algemene informatie

zondag 20 december 2020 - 01:00 tot maandag 28 februari 2022 - 23:00