Delft
Natuur in de Buurt
Op
donderdag11nov202120:00

De Markerwadden

Online ZOOM lezing door Ralph Temmink (ecoloog)

De drie natuurverenigingen in Delft organiseren in de wintermaanden elke tweede donderdagavond van de maand gezamelijk een lezing over een natuuronderwerp.
Aanstaande 11 november 2021 gaat het over de Markerwadden door Ralph Temmink (ecoloog). Start: 20:00 uur, toelating tot Zoom: vanaf 19.45.

Iedereen heeft wel eens gehoord van De Marker Wadden. Dit 900-hectare moerasgebied in het Ijsselmeer is nieuw aangelegd voor natuur en recreatie en heeft zich ontwikkeld tot een waar vogelparadijs. Tijdens deze lezing vertelt onderzoeker en ecoloog Ralph Temmink, verbonden aan de Utrecht Universiteit, over de achterliggende ideeën van de Marker Wadden, en over de resultaten van vier jaar werk en onderzoek naar de ontwikkeling van vegetatie, het voedselweb en vissen. Zijn de ontwikkelingen zoals verwacht? Welke keuzes zijn gemaakt en wat is bijvoorbeeld het verschil met de palmeilanden van Dubai? Tijdens deze lezing wordt u daarover aan het denken gezet. En natuurlijk krijgt u mooie beelden te zien van het gebied, zoals het was en zoals het nu is.

Om gratis deel te nemen aan deze online lezing is aanmelden verplicht. Uw kunt zich aanmelden via onderstaande link:

AANMELDEN ONLINE LEZING MARKERWADDEN

Uw ontvangt automatisch een bevestiging met de  Zoom-inligcode op uw opgegeven emailadres. Mocht dat niet het geval zijn, controleer dan uw spambox.

Een samenwerkingsverband van IVN Delft,  Natuurlijk Delfland (KNNV) en Vogelwacht Delft. 

Ralph temmink

Algemene informatie

donderdag 11 november 2021 - 20:00 tot 21:30