Werkgroepen

Cursuswerkgroep IVN De Zeeuwse Delta:

Door middel van het aanbieden van themacursussen voor algemeen publiek wil het IVN de mensen meer betrekken bij natuur, landschap en eigen leefomgeving.

zeekraalEen cursus bestaat uit een of meer theorieavonden met aansluitende excursies. De theorie wordt gegeven door ervaren gastdocenten. Het accent bij excursies valt op beleving, het ervaren en genieten van de natuur en alles wat de Zeeuwse Delta ons biedt.

Werkgroep jeugdexcursies

De werkgroep jeugdexcursies organiseert 4 excursies per jaar, speciaal voor de jeugd. Op verschillende locaties, voor verschillende leeftijdsgroepen en natuurlijk verschillende onderwerpen.

zoekkaart dzdWe kiezen ervoor om zonder ouders op stap te gaan en hopen dat de jongens en meisjes ontdekken dat natuur en landschap eigenlijk ontzettend leuk, boeiend en interessant is. De kosten zijn € 2,-- per persoon. Van te voren aanmelden aub. Aanmelden graag via het contactformulier Informatie 0113-639620

Werkgroep gidsennetwerk en excursies IVN De Zeeuwse Delta

 De werkgroep gidsennetwerk en excursies wil graag mensen betrekken bij natuur, landschap en leefomgeving. De werkgroep gidsennetwerk en excursies houdt zich o.a. bezig met het inzetten, beheer (o.a door nascholing) en behoud van de gekwalificeerde natuurgidsen. Door middel van eigen georganiseerde IVN-activiteiten zoals excursies in de Zeeuwse Delta natuurgebieden en lezingen willen onze gidsen de belangstelling, kennis en beleving voor de natuur in onze eigen leefomgeving overdragen.

insect Ook excursies op aanvraag van derden, zoals terreinbeheerders, groepen of andere instellingen kunnen door onze IVN-gidsen (be)geleid. Onze IVN-gidsen zijn verzekerd tegen schade, ongevallen of andere calamiteiten die tijdens een excursie kunnen plaatsvinden.

De kosten voor een IVN-excursie bedraagt € 3,50 per volwassene (€ 2,00 voor kinderen) IVN leden 1 euro korting.. Voor een aangevraagde excursie wordt € 40,00 voor max. 15-20 deelnemers per gids gerekend.