De Zeeuwse Delta
Natuur
vrijdag29jun2018

Arrangement Flower Power in de polder en Wierenwaaien aan zee geslaagd !!!

Om 10.30 werden 13 personen ontvangen door Dieneke Klompe de boerin van Consumptieve Kwekerij Zonnemaire. De koffie en thee met zelfgemaakte cake (met producten uit de tuin als versiering) was alvast een goed begin...

eten flower power

Flowerpower in de polder

Dieneke begeleide de groep mee naar buiten waar ze haar verhaal vertelde hoe het allemaal begon, en waarom de boerderij nog steeds haar lust en leven is. Alles draait op biologische wijze en dat kost heel veel tijd en moeite.
Veel geduld en liefde spreekt uit wat we de groep te zien kreeg. Hoe de aanleg was gegaan en hoe het geordend in de plantbedden staat, waar het water wordt opgeslagen en gezuiverd, wat er wel en wat er niet mag.

bloemen eten 2

Het was een heel leerzame morgen en de rondleiding werd afgesloten met een biologische lunch. Lekkere groentesoep en quiche van producten uit eigen bedrijf. Er was nog zoveel te zien, maar de volgende belevenis stond te wachten.

Wierenwaaien aan zee

De groep vertrok naar het Noordzeestrand bij Neeltje Jans waar Ellen Schoenmakers van WILD WIER stond te wachten. Iedereen trok laarzen of schoenen aan die tegen wat nattigheid kunnen en daalden af naar de waterlijn die inmiddels 2 ½ meter gedaald was, waar de wieren te zien waren.

wierrenwaaien2Iedereen werd ook gestimuleerd er wat van te proeven. Wat eerst wat eng voelde werd heel gewoon. Er werden talloze wier soorten gezien en geproefd en uiteindelijk werd er een eind gelopen. De gladheid was echt verraderlijk maar gelukkig ging alles goed.

Wat de Japanners doen met sushi kan Ellen ook. Ze presenteerde
eigengemaakte sushi van courgette en ,was het duivelstong Ellen? met zongedroogde tomaat en feta ( die zo lekker werd gevonden dat alle feta opging).

wierenwaaien

Alle aanwezigen kregen ook een cadeautje van de natuur. In de inham
zwom een zeehond met jong die aan het einde ook nog even de zandplaat opkwamen.

zeehondenWat is de natuur toch mooi!

Tekst: Jannie van Os