Overig

Aankondiging Waterschapsverkiezingen maart 2023

De Waerdman 19 mei 2022

Beste bestuursleden van IVN,

In maart 2023 vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Dat lijkt nog erg ver weg, maar komende herfst zullen de kieslijsten al opgesteld worden. Mensen die zich in willen zetten voor het bestuur van een waterschap zullen de komende maanden gevonden moeten worden.

Waterschappen spelen een belangrijke rol. Door klimaatsverandering hebben we last van droogte en overstromingen. Nederland is nog ver weg van de normen voor schoon water. En ons landschap is volop in beweging. De waterschapsbesturen hebben mensen nodig die hun kennis, kunde en passie inzetten voor het algemeen belang van Nederland.

Deze mensen zijn ook actief binnen uw IVN afdeling. We willen u als afdelingsbestuur daarom ook vragen of de waterschapsverkiezingen al onder de aandacht wilt brengen bij uw leden, bijvoorbeeld door een bericht op uw media kanalen.

Mensen die meer willen weten over hoe ze zich kandidaat stellen voor een positie in het waterschapsbestuur kunnen het beste contact opnemen met de provinciale afdeling van de gewenste partij, dus bijvoorbeeld VVD Brabant, Water Natuurlijk Brabant, PvdA Brabant, CDA Brabant. Op de websites van de waterschappen kunt u onder “bestuur” vinden welke partijen er actief zijn binnen uw waterschap: https://www.waterschappen.nl/mijn-waterschap/

Vragen? We zijn te bereiken op gewest@pvdabrabant.nl of telefoonnummer 06-1436 9260 (algemeen bestuurslid PvdA Gewest Brabant, Marjolein de Bruin).

Namens PvdA Gewestbestuur Brabant en in feite namens alle politieke fracties van Nederlandse waterschappen,

Marjolein de Bruin

Ontdek meer over

Deel deze pagina