De Steilrand
(Zoog)dieren
Op
woensdag22jan202020:00

Terugkeer van de Wolf in Nederland

Wolven zijn sinds de nazomer van 2017 vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Sinds de zomer van 2018 heeft de eerste wolf sinds eeuwen een vast territorium op de Veluwe. Ze markeert al een jaar lang een vast deel van de Veluwe en heeft inmiddels ook een partner en 5 jongen gekregen. Even ten zuiden daarvan zit nog een territoriale wolvin op de Veluwe. België ging ons in 2018 al voor, met nota bene een wolvin die dwars door Nederland naar Leopoldsburg trok, even later gevolgd door een mannelijke wolf die eveneens via Nederland naar Leopoldsburg liep. Zowel op de Veluwe als in België zijn dit voorjaar jonge wolfjes geboren. De wolf is terug in de Lage Landen.

 

Bram Houben van “Wolven in Nederland” laat u zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze weer naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen. Mythes en sprookjes worden geduid en ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. Ook vertelt Bram wat de komst van de wolf voor u als toekomstige buur mogelijk betekent. Zijn wolven gevaarlijk voor de mens? Moet ik mijn dieren beschermen en zo ja, hoe dan? De vele vragen zullen een antwoord krijgen tijdens deze boeiende lezing, die gratis is voor iedereen.

U bent welkom op woensdag 22 januari 2020 om 20.00 uur in het Huis van de Wijk, Zaal de Glazenap aan de Spechtstraat 58,  5932VK in Tegelen

Algemene informatie

woensdag 22 januari 2020 - 20:00
Locatie: 
Huis van de Wijk, Zaal de Glazenap
Spechtstraat 58
5932VK Tegelen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image