De Steilrand
Natuur in de Buurt
Op
zondag15sep201910:00

Dagwandeling over en langs onze mooie steilrand.

Dagwandeling over en langs de steilrand Reuver-Swalmen v.v.

IVN de Steilrand wandelt op 15 september langs en over de steilrand en het hoogterras vanaf de Witte Stein naar Swalmen v.v.

Deze dagwandeling duurt ca. 6 uur met een lunchpauze en is ruim 15 km.

Wij vertrekken om 10 uur bij de parkeerplaats aan de Witte Stein, Keulseweg 193, 5953 HJ Reuver. De halfverharde wegen en paden zijn goed begaanbaar maar we raden goede wandelschoenen aan. Gids is Maan Litjens.

Vanaf de Witte Stein lopen we via slingerende paden over de steilrand richting Swalmen. Wij wandelen door open naald- en loofbossen met onderbegroeiing van o.a. vuilboom, vlier en varens. We zien oude dennen, berken en zomereiken en een zoom van kruiden en heide.

Op het hoogterras ligt het grootste voormalige Engelse munitiedepot. Een klein deel van de wandeling loopt over dit depot waar we enkele imposante wintereiken passeren.

Wij nemen de ingang Kahlbergse heide en verlaten het voormalige depot bij de uitgang Swalmen. Via oude sparren- en beukenbossen komen we in Swalmen, waar wij pauzeren.

Na de pauze dalen wij af over de steilrand naar het middenterras en komen zo bij het Grietjens Gericht. De oude Romeinse weg brengt ons langs nieuwe natuurontwikkeling terug naar de Witte Stein. Voor meer informatie klik op het volgende. Dagwandeling op en langs de steilrand sept 2019

Deelname aan deze dagwandeling is gratis.

Algemene informatie

Prinsendijk, Reuver, foto, Maan Litjens
Grietjesgericht Prinsendijk, Reuver, foto, Maan Litjens
zondag 15 september 2019 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats t/o de Witte Stein
Keulseweg 193
5953HJ Reuver
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image