De Steilrand
Landschap
Op
zondag09jul201709:30

Dagwandeling langs de Swalm

Dagwandeling langs een mooi stuk van de Swalm.

Op zondag 9 juli kunt u met IVN De Steilrand genieten van een mooi stukje Swalm net over de grens. Onder leiding van Olaf op den Kamp gaan we wandelen vanaf de Mühlrather Mühle tot de grensovergang in Swalmen.


Tijdens deze circa 16 km lange dagwandeling volgen we de Schwalm tussen de Hariksee en het Elmpter Schwalmbruch. We lopen door het loofboscomplex van het Tantelbruch met zijn geknotte Beuken, passeren Born met zijn meer, historische centrum en watermolen en Brüggen met zijn burcht en watermolen. Ook passeren we Schloss Dilborn, de fraaie kapel van Overhetfeld en het Elmpter Schwalmbruch met zijn geheimzinnige Jeneverbessen en zonnedauw. Een wandeling met een grote afwisseling in landschappen langs de snelstromende Schwalm, de beukenbossen bij het Wienertperz, de voormalige veenplassen bij Born, het historische plaatsje Bruggen, de dennenbossen bij Overhetfeld en het heidegebied van het Elmpter Schwalmbruch. Denk aan voldoende eten en drinken voor onderweg, waarvoor we natuurlijk wat stops inlassen.

Om 9.30 uur carpoolen we vanaf Café aan de Grens, Bosstraat 126, 6071 PZ Swalmen. Daar rijden we met een aantal auto’s naar de start van de wandeling om ca. 10.00 uur bij de Mühlrather Mühle 2, 41366 Schwalmtal, Duitsland. Kijk voor meer info op de website van Olaf op de Kamp

www.eifelnatur.de

Algemene informatie

De historische watermolen en het kasteel van Brüggen foto Olaf Op den Kamp
De Borner See foto Olaf Op den Kamp
zondag 9 juli 2017 - 09:30
Locatie: 
Café aan de Grens
Bosstraat 126
6071 PZ Swalmen
Nederland
Google Maps image