Tiny Forests

De Ronde Venen krijgt nu ook Tiny Forests!

Het Tiny Forest concept is in 2015 door IVN naar Nederland gehaald en vorig jaar werden in de eerste 15 gemeenten, waaronder Uithoorn, Tiny Forests geplant (meerdere per gemeente).  Ons bestuurslid Willeke van Soeren is daar namens onze IVN afdeling bij betrokken.

Een Tiny Forest of minibos, ter grootte van ongeveer een tennisveld (200-400m2), heeft als belangrijkste doelen om de biodiversiteit te verhogen en de natuurbeleving bij ‘stedelingen’ te stimuleren. Het ligt dichtbij een school of BSO, die het minibos adopteert, en die gebruik maakt van dit ‘buitenlokaal’.

Dit jaar is ook De Ronde Venen geselecteerd en zijn mensen van de gemeente, van het NME-centrum en ondergetekenden van onze IVN afdeling aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Die betreffen o.a. het zoeken van geschikte locaties, het benaderen van scholen en BSO’s en het enthousiasmeren van een grotere groep betrokkenen. 

Vind jij het leuk om mee denken over de locatiekeuze en de verdere uitrol van de minibossen in de Ronde Venen? In Wilnis, waar het eerste Tiny Forest gepland staat, zijn al wat plekken gevonden, maar misschien heb jij nog andere ideeën? Voor de andere twee Tiny Forests zoeken we nog kandidaat-plekken in de andere kernen, waar we ‘Steen’ door ‘Bos’ kunnen vervangen.

Zoek en denk je mee? Meld je dan bij:

Chiel Bakkeren 06-49423099 / chiel.bakkeren@planet.nl of

Willeke van Soeren 06-22638676 / w.r@xs4all.nl