Opmerkzame wandeling

Beleid &organisatieDe natuurbeleving 'Opmerkzame wandeling' is in september 2015 opgezet en gestart in 2016.
De wandeling heeft tot doel elke
maand de veranderingen in de natuur langs eenzelfde route op te merken, te zien, te horen, te proeven, te ruiken en aan te raken.

Elke maand 
Elke maand start de wandeling op een ander tijdstip en op een andere
dag in de week. Wandel met aandacht, ervaar en merk de rust én de dynamiek op van natuur dichtbij huis. Je bent vrij om aan te sluiten wanneer jij dat wilt. Je hoeft dus niet met alle wandelingen mee te gaan
als je dat niet wilt/kunt. Maar voor elke wandeling geldt: Stap mee tijdens de Opmerkzame wandeling en beleef natuur in beweging!

Route, afstand en duur 
Route 2016: rond de Demmerikse polder (Spoordijk, Oude Demmerikse kade, Ter Aase zuwe, Demmerik), soms rechtsom, soms linksom.
De afstand van de Opmerkzame wandeling is circa 8 km. en duurt ongeveer 2 ½ uur.

Startpunt en communicatie
Oude Spoorhuis, hoek Demmerik/Spoorlaan in Vinkeveen. Houd de lokale media in de gaten, lees het nieuws en check de activiteiten op de afdelingswebsite, kijk in het afdelingsblad RondUit of bel onderstaand contactpersoon. Wandeldata 2017: in dit seizoen zijn er geen Opmerkzame wandelingen. In 2018/2019 staat zij waarschijnlijk wel weer in het overzicht, wellicht met een andere route. 

Facebook
Voor de natuurbeleving 'Opmerkzame wandelingen' is er een groep op Facebook onder de naam: IVN Opmerkzame wandelingen. Het is een besloten groep. Een uitnodiging is nodig om berichten te kunnen lezen. Stuur een verzoek als je lid wilt worden: zie de contactpersoon.

Contactpersoon
IVN-natuurgids Elza Vis, telefoonnummer 06-23150498, e-mail 

Impressie 
Krijg onderstaand een indruk van deze wandeling

Item Informatie
Foto Opmerkzame wandeling in beeld
Verhaal ivn_drvu_-_opmerkzame_wandelingen_ow-wandelverhaal_ronduit_december_2015.pdf

Naar Andere activiteiten