NME-tuin, thema-tuin

Voor mens en dier
Een tuin kan meer zijn dan een schutting, bestrating en een verzameling planten. Van elke tuin, ook jouw tuin, is een klein paradijsje te maken voor mens en dier. Denk maar aan vlinders, vogels, egels en allerlei andere dieren. Als je meer dieren in de tuin wilt, dan is het belangrijk bij de inrichting daar al gelijk rekening mee te houden.

IVN DRVU - Werkgroep NME-tuinThematisch opgezette tuin
De NME-tuin is een thematisch opgezette tuin. Het laat je zien hoe een tuin ‘natuur­vriendelijk’ in te richten en te onderhouden. Daarom zijn in deze educatieve tuin kruiden en gebruiksplanten opgenomen. Maar ook een ‘bos’ met onder­begroeiing, met diverse stinzenplanten. Verder een vijver met moeras, een muur met begroeiing en een bessenpluktuin.
En daarnaast nog een vogelbosje, een dijktalud, vlinderplanten en een geurcirkel.

IVN DRVU - Werkgroep NME-tuinOnderhoud door vrijwilligers
In de tuin staan veel inheemse (Nederlandse) planten. Het onderhoud wordt gedaan door een groep van 25 vrijwilligers waaronder een groot aantal vrijwilligers van IVN De Ronde Venen & Uithoorn.

Ervaring opdoen
Om ervaring op te doen met natuurvriendelijk tuinieren kun je zelf meewerken in de tuin. Zo leer je gelijk van eerste IVN-hand allerlei tips en trucs. Bezoek tijdens de werkochtenden de tuin of snuffel door de speciaal gemaakt folders. 

Thema-folders
De folders geven voorlichting over hoe en waarom je de tuin natuur- en milieuvriendelijk inricht. Neem ze mee tijdens een tuinbezoek, lees ze op de website of download de folders met NME-tuin thema-folders   

Naar Werkgroep NME-tuin