Bij zonsondergang Biodiversiteit

Word ook klimaatambassadeur!

De Ronde Venen & Uithoorn 15 augustus 2023

Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) biedt dit jaar 4 trainingen aan waarbij bewoners opgeleid worden tot klimaatambassadeurs. Zo kan je ook zelf aan de slag met klimaat vriendelijke maatregelen in jouw buurt.

 

De eerste basistraining klimaatambassadeur is op donderdag 14 september

En start om 19:30 uur in de binnenstad van Utrecht. Het gaat over de verschillende mogelijkheden voor verkoeling in de zomer in en om het huis en tegengaan van wateroverlast. Misschien huur je bij de woningbouw en dacht je dat er met jouw tuin of dak niets mogelijk is? Of vind je het leuk om in jouw straat, wijk of gemeente een project op te starten en andere buurtbewoners mee te krijgen? Ben je betrokken bij bijvoorbeeld een lokaal initiatief of inwonersgroep? En wil je aan de slag met klimaatadaptatie? Dan is dit trainingsprogramma voor ‘klimaatambassadeurs’ precies wat voor jou! Geïnteresseerden vinden meer informatie en kunnen zich aanmelden via de website van NMU.

Vervolg op dinsdagmiddag 26 september

Daarna volgen er 3 trainingen voor nieuwe én bestaande klimaatadviseurs.  Op 26/09 vanaf 14:30 uur organiseert de NMU samen met het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (waar 16 woningcorporaties bij aangesloten zijn) en het IVN een event in het Stadskantoor in Utrecht. Daar zijn ook de Provincie, Gemeentes, Waterschappen en woningcorporaties aanwezig. Er wordt informatie gegeven en er is veel mogelijkheid om verbinding te leggen met de verschillende organisaties. Zo kan je kijken wat je voor elkaar kunt betekenen en kun je de ideeën die je al hebt voor je buurt meteen bespreken. Dit kan een goede start zijn voor een vruchtbare samenwerking. Op de website van NMU is meer informatie te vinden en kan je je aanmelden.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina