Slootjesdagen IVN Landschap

Slootjesdagen: Ontdek de sloot!

De Ronde Venen & Uithoorn 10 mei 2023

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Van 5 tot 11 juni organiseert IVN De Ronde venen & Uithoorn een slootjesdag voor kinderen met hun (groot)ouders bij XXX. Ben jij er ook bij?

Wat leeft er in en rond de sloot
De IVN Slootjesdagen vinden in 2023 voor de 9e keer plaats. Van 5 t/m 11 juni 2023 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen, hun leerkrachten en (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven. Met de Slootjesdagen wil IVN Natuureducatie het waterbewustzijn van kinderen, leerkrachten en (groot)ouders vergroten.

Waterbewustzijn vergroten
De slootjesdag wordt elk jaar druk bezocht. Daar zijn we heel blij mee, want slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kinderen en hun begeleiders worden ontzettend blij van deze natuuractiviteit.

Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina