Natuurgidsenopleiding

NGO RondeVenen-Uithoorn klein
Nieuws over onze Natuurgidsenopleiding

Met 19 enthousiaste deelnemers zijn we dinsdag 9 januari 2018 van start gegaan met de Natuurgidsenopleiding (NGO). Op deze pagina berichten we regelmatig over waar we mee bezig zijn om ook de buitenwereld op de hoogte te houden. De opleiding vindt plaats van januari 2018 tot juni 2019.

Deze week dus op dinsdag een avondonderdeel waar we kennis maakten met elkaar, het programma van de opleiding doornamen, en onderdelen als het natuurmoment en het 5 minuten praatje toegelicht hebben met voorbeelden met verse wintertakken en een presentatie over de fitis & tjiftjaf. En zaterdagochtend stond een buitenactiviteit op het programma, waarvoor we naar de spoordijk bij Wilnis gingen. Het kader was: natuurbeleving en - studie. We sloten af met een  lunch in het NME-centrum.

Op dinsdag 23 januari vindt de werkgroepenmarkt plaats: zoveel mogelijk werkgroepen van de afdeling presenteren zich aan de deelnemers, waarna de deelnemers kunnen doorgeven bij welke werkgroepen zij stage willen lopen.

En op dinsdag 6 februari komt duurzaamheid aan de orde.

 

Voor meer informatie over de Natuurgidsenopleiding van IVN De Ronde Venen & Uithoorn, benader onze contactpersoon:                                          Hans Tuinenburg 06-18082328 of ngo.drvu@gmail.com

Je liefde voor natuur verder uitdiepen en op jouw manier uitdragen. Dat en nog veel meer leer je tijdens deze opleiding.

Bekijk  de algemene informatie over de Natuurgidsenopleiding op deze site 

Biologisch moment over bijen, NGO 2013-2014:   soorten honing proeven

  IVN DRVU - NGO 2017-2019

Grondmonster nemen in het veenweidegebied:

           IVN De Ronde Venen Gidsencursus                                                                                                                                                        ivn_drvu_-_afdelingsfolder.pdf  of   Andere activiteit