Vogelexcursie Nachtegalen

IVN Vogelexcursie Nachtegalen, 27 april 2023

Nachtegalen in concert in de duinen!

Op Koningsdag, donderdag 27 april 2023 organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een nachtegalenexcursie in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord over de fabelachtige zangkwaliteiten van de nachtegaal. Slechts weinigen hebben ‘m ook gezien. Halverwege april arriveert de nachtegaal uit Afrika en laat zijn zang uitbundig horen. De mannetjes komen als eerste om zich van het broedgebied van vorig jaar te verzekeren. Daarna zingen zij de vrouwtjes, die later komen, zogezegd uit de lucht.

Andere zangvogels

We gaan ook andere zangvogels zoeken en op zang proberen te lokaliseren. De Gekraagde Roodstaart bijvoorbeeld, mooi gekleurd, omdat hij als holenbroeder geen schutkleur nodig heeft. Hij komt juist in de duinen veel voor. Andere te verwachten waarnemingen zijn: Boomleeuwerik, Tuinfluiter, Braamsluiper, Bonte Specht, en niet te vergeten de Sprinkhaanzanger. Tijdens de wandeling kan ook de zandhagedis zich laten zien. Natuurlijk krijgen we damherten, reeën of mogelijk een vos in de kijker.

 

Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen

Wanneer: 27 april 2023

Verzamelen: om 06u30 als u mee wil rijden, verzamelen op de parkeerplaats hoek Vuurlijn en Watsonweg te Uithoorn. Gaat u rechtstreeks? We starten om 07u15 bij de ingang Waterleidingduinen, bij Pannenkoekenhuis ‘t Panneland, Vogelenzangseduinweg 4 te Vogelenzang. Tussen 13u00 en 14u00 zijn we weer terug.

Meenemen: een verrekijker, brood of iets anders te eten en iets te drinken. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan. Mocht de excursie vanwege slecht weer niet doorgaan, dan ontvangt u vooraf bericht.

Tarief: deze IVN excursie is gratis. Bij de Amsterdamse Waterleidingduinen dient u een parkeer-en toegangskaart te kopen. Automaat, alleen met pin te betalen.

Aanmelden via onderstaand formulier. Graag opgeven of u wil meerijden of rechtstreeks naar de locatie gaat.

Vul hier je mobiele telefoonnummer in om te communiceren over de excursie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waar
Amsterdamse Waterleidingduinen
Vogelenzangseduinweg 4
Vogelenzang
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Werkgroep vogels

IVN de Ronde Venen & UIthoorn

Ontdek meer over

Deel deze pagina