Lentewandeling Zijdelmeer

WandelenZijdelmeer
Het Zijdelmeer is een van de oudste natuurlijke veenmeren van Noord-Holland en een bijzonder stukje natuur midden in Uithoorn. Samen met
Tuin van Bram de Groote, Fort aan de Drecht en de Uithoornsepolder maakt het deel uit van het Natuurgebied Uithoorn Lees meer over Zijdelmeer

Lentewandeling
Na de rustperiode van de winter komt ook de natuur rondom het Zijdelmeer weer volop tot leven. De dagen worden langer, de temperatuur stijgt, je ruikt en ziet het frisse groen: het is lente!

Tijdens de wandeling zie, snuif en hoor je de lente. De IVN Natuurgids wijst je tijdens de wandeling van zo'n 1,5 uur op lentebodes, zoals Speenkruid, Paarse dovennetel en ontluikende bomen. Ondertussen heeft hopelijk de zang van de Tjiftjaf, de Kleine Karekiet en de Zwartkop al geklonken en zijn deze lentevogels ook te zien.

Maar er is nog veel meer moois te zien en te horen: de ganzen met hun pullen, het schorre geschreeuw van de reigers met hun nesten in de bomen van de Zijdelse Zomp. En wellicht komt de IJsvogel als een mooie blauwe flits voorbij schieten.

Verzamelpunt
De wandeling start bij het verzamelpunt P, achter het Gemeentehuis,
Laan van Meerwijk 16, 1423 AJ Uithoorn. Indien dit anders is, wordt dit vermeld in het persbericht voor de aankomende wandeling.

Communicatie
Volg de Lentewandeling Zijdelmeer via de activiteiten en het activiteitenboekje. Check het algemene overzicht. Houd de lokale media in de gaten of benader bij vragen onderstaand contactpersoon. Wandeldatum 2017: in dit seizoen is er geen Lentewandeling Zijdelmeer opgenomen in het activiteitenschema.  

Contactpersoon 
IVN-natuurgids Tinok van Hattum, 06-24752079 of e-mail 

Impressie 
Krijg een indruk van deze wandeling met Lentewandeling Zijdelmeer in beeld

Item Lentewandeling Zijdelmeer Algemeen
Wandeling In het voorjaar, naar uitgestippelde route
Activiteit Begeleiding door ervaren Natuurgids van IVN
De Ronde Venen & Uithoorn. Open deelname en kosteloos, tenzij anders vermeld.
Kleding/schoeisel Stem kleding af op het weer. Draag stevige schoenen die vies mogen worden 
Benodigdheden Verrekijker, eventueel eten en (warm) drinken
Afgelasting Bij slechte weersomstandigheden of uitvallen van gidsen wordt een activiteit afgelast. Circa 1-2 uur voor aanvang staat de afgelasting op de homepagina van de afdelingswebsite     

Naar Andere activiteiten