Jaarverslag Jeugd 2015

Het jaarverslag geeft een indruk van de jeugdactiviteiten die via de Veenmollen en Scharrelkids door IVN De Ronde Venen & Uithoorn georganiseerd zijn. Lees en beleef hier het verhaal van 2015.
                  Jeugd
Jeugdnatuurclub de Veenmollen Uithoorn
In 2015 trok een groep van 27 kinderen onder begeleiding van 
Eveline van Gerrevink, Lia Rademaker en Anja de Kruijf de natuur in. Zij hebben veel leuke avonturen beleefd. Zo hebben de Veenmollen o.a. wilgen geknot, een bezoek aan het Fort aan de Drecht gebracht en bomen onderzocht. In juni is natuurlijk geroeid en bij het kennismaken in september is gesmuld van heerlijke zelfgemaakte jam. Na een kennismaking met slakken, volgden in de herfst spinnen en paddenstoelen. En wat is het niet fijn om bij het koude decemberweer samen binnen te knutselen en te luisteren naar een goed verhaal?  

Lees onderstaand meer over de avonturen van de Veenmollen in 2015

Jeugd Jaarverslag
Veenmollen Jaarverslag 2015-1
Veenmollen Jaarverslag 2015-2

Scharrelkids
Voor de Scharrelkids zijn in 2015 drie excursies georganiseerd.
-17 Januari: een bezoek aan de Veenmolen in Wilnis
-18 April: een vogelexcursie in de Waverhoek
-27 Juni: roeien op Botshol

IVN DRVU - JeugdVoor het bezoek aan de Veenmolen hadden 9 kinderen zich aangemeld. Helaas kwamen er maar 6. Naar de vogelexcursie in de Waverhoek stonden 8 kinderen op de lijst maar 4 hebben uiteindelijk vogels gespot. Het roeien op Botshol werd een succes met 12 aanmeldingen én deelnemers. De redenen om niet te komen na aanmelding waren: vergeten, toch geen zin en plotseling ziek. De excursies waren alle drie geslaagd. De kinderen hebben genoten en de gidsen ook.

Geen Scharrelkids in 2016
Na deze drie excursies hebben twee van de drie gidsen aangegeven ermee te willen stoppen. Een oproep voor nieuwe gidsen om een doorstart te maken, heeft geen enthousiaste reacties opgeleverd. Eén persoon wilde wel een korte periode meehelpen maar dat was onvoldoende voor de langere termijn. Dus in 2016 zullen helaas geen Scharrel-kidsexcursies meer georganiseerd worden.

Naar Veenmollen