Excursies Vogelwerkgroep

 

Openbare excursies
Iedere maand, behalve tijdens de 'zomerstop', organiseert de Vogelwerkgroep op de eerste zaterdag een excursie.

Langere en kortere versies worden afgewisseld, met daarop aangepaste bestemmingen. De excursies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. 

Algemeen
Vertrek is in het algemeen om 8:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ringdijk 4 te Wilnis. Van daaruit is het vertrek met auto naar de bestemming van de excursie. De lange excursie duurt tot 15:00 uur. Bij de korte excursie is de eindtijd rond 12:00 uur.

Trek waterdicht schoeisel aan. Er is altijd wel iemand in de groep met een telescoop. 

IVN DRVU - werkgroep vogels. ExcursiesInformatie
Benader voor vragen de organisator van de activiteit.
Deze persoon staat vermeld bij het nieuwsbericht op de website en in de plaatselijke media. Ook staat de naam bij de vogelactiviteit in het activiteitenboekje of het activiteitenoverzicht 

Euro Birdwatch
In oktober combineert de werkgroep Vogels de activiteit met de Birdwatch telling: een internationaal evenement om aandacht te vragen voor (trek)vogels. De tijden zijn dan aangepast en ook de vorm is iets anders dan gebruikelijk.

Excursies voor leden
Naast de maandelijkse excursie organiseert de Vogelwerkgroep met enige regelmaat excursies voor leden. Deze gaan vaak naar gebieden die wat verder weg liggen. Tijdens de vergaderingen wordt hiervoor een programma opgesteld. Daarnaast zijn er soms ad hoc excursies. Deze zijn op initiatief van één van de leden.

Naar Werkgroep Vogels