Eindejaars plantentelling

Plantenwerkgroep

De Eindejaars plantentelling is een landelijke telling van planten die in de winter bloeien. Floron, Floristisch Onderzoek Nederland, organiseert deze Eindejaarsplantenjacht vanaf de Eerste Kerstdag, gedurende 9 dagen. Lees verder over deze telling via Floron Eindejaars plantenjacht

IVN-deelname 
De werkgroep Planten van
IVN De Ronde Venen organiseert in dit kader een telling met een locatie in De Ronde Venen en in Uithoorn. Zo is dit een leuke en laagdrempelige manier om in en bij je eigen woonplaats te kijken wat er allemaal bloeit.

PlantenwerkgroepNatuurlijk loopt een deskundige natuurgids met je mee. Samen met de gids zie je dat met name in de bebouwde kom er een microklimaat heerst waarbij zomerbloeiers doorbloeien en veel gewassen zelfs aan een tweede of derde bloei beginnen. Dit gaat door tot de eventuele vorst invalt. Je komt vooral 'gewone' soorten tegen en dat is juist een reden voor een beginnende florist of natuurliefhebber om mee te gaan. 

Duur en locatie
De excursie duurt ongeveer 1-1,5 uur. Het verzamelpunt is afhankelijk van de locaties in De Ronde Venen en in Uithoorn. De datum en tijd worden elk jaar opnieuw bepaald. 

Communicatie
Volg deze plantentelling via de activiteiten Check het onderstaande algemene overzicht. Houd de lokale media in de gaten of benader bij vragen onderstaand contactpersoon.

Contactpersoon
IVN-natuurgids Josien Büsse 0297-562924 of e-mail

Impressie
Krijg onderstaand een indruk van deze plantenjacht met Eindejaars plantentelling in beeld

Item Informatie
Plantentelling Telling aan het einde van het jaar. Op vooraf bepaalde locatie in De Ronde Venen en in Uithoorn. 
Activiteit Begeleiding door ervaren natuurgidsen van
IVN De Ronde Venen & Uithoorn. Open deelname en kosteloos, tenzij anders vermeld.
Kleding/schoeisel Stem kleding af op het weer. Draag stevige schoenen die vies mogen worden
Benodigdheden Zoekkaart: download hier je eigen Floron-versie, plantenboek, notitieboekje en eventueel een loepje
Auto Afhankelijk van de excursie met de auto naar het verzamelpunt en vertrekpunt. Rijd zoveel mogelijk met elkaar mee. De kosten zijn in onderling overleg met de bestuurder (hoofdelijke omslag)
Afgelasting Bij slechte weersomstandigheden of uitvallen van gidsen wordt een activiteit afgelast. Circa 1-2 uur voor aanvang staat de afgelasting op de homepagina van de afdelingswebsite.

Naar Werkgroep Planten