Basiscursus voor iedereen die meer van Vogels wil weten

Vogelwerkgroep

 

 

 

Leer vogels kennen met IVN

Kijkt u wel eens naar vogels in de tuin? Vraagt u zich wel eens af welke vogel u zo prachtig hoort zingen? Wilt u meer weten over weide-, water en tuinvogels?

Elke twee jaar organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een cursus die u vertrouwd maakt met de meest voorkomende vogels in onze omgeving. De basiscursus is geschikt voor iedereen met belangstelling voor vogels. U hoeft geen voorkennis te hebben. Na afloop bent u in staat veel algemene vogels te herkennen op grond van uiterlijk, geluid en gedrag. Ook weet u hoe u uw tuin vogelvriendelijker kan maken en waar u informatie vind over vogels (internet en boeken).

We vertellen u in drie avonden welke vogels er leven in tuin en park, de polder en moeras en welke in bos- en duingebied. Dit doen we zoveel als mogelijk interactief waarbij u niet alleen leert kijken maar ook leert luisteren. Zodat u straks de lente veel sneller weet welk vogeltje u nu ziet en hoort of hoe u daar achter kan komen.

 

IVN DRVU - Werkgroep Vogels. Vogels in de kijker 2016

De cursus bestaat uit drie dindagavonden (15 en 29 maart en 5 april) en drie excursies (19 maart, 2 en 9 april). De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur. Locatie: NME centrum 'De Woudreus', Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis.

De eerste twee excursies zijn op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. We gaan op zoek naar de tuin en parkvogels rond het Zijdelmeer in Uithoorn, de polder en moerasvogels in de Groene Jonker bij Zevenhoven en de bos en duin vogels gaan we zoeken in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. De laatste excursie zal tot 14 uur duren voor een mooie afsluiting waarbij we alle soorten nog goed kunnen herhalen.

Voor de cursus, inclusief koffie, thee en de zakgids "Vogels van Nederland en België", wordt een bijdrage gevraagd van 40 euro. Bovendien wordt de cursus mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum De Huifkar waarvan u een bon krijgt om te besteden voor het vogelvriendelijker maken van uw tuin.

Voor vragen mail naar vogelwerkgroep@ivn-drvu.nl, aanmelden kan via de website tot 1 maart 2022. Er zijn maximaal 20 plaatsen en de cursus gaat door bij 8 aanmeldingen. De ervaring leert dat veel mensen zich aanmelden dus wees er snel bij.

U kunt zich opgeven voor de cursus via het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier.

Ga naar; Aanmeldingsformulier Basiscursus vogels 2022

Na aanmelding volgt een ontvangstbevestiging en een uitgebreide cursusbrief.

Ga naar, Activiteitenboekje

Contact Vogelwerkgroep
vogelwerkgroep@ivn-drvu.nl

Impressie 
Krijg onderstaand een indruk van deze cursus 2018

.

Item Informatie
Foto Vogels in de kijker in beeld
Verhaal ivn_drvu_wb_-_vwg_vogels_in_de_kijker_19_cursisten_met_een_vogelzakgids.pdf

Naar Werkgroep Vogels of naar Andere activiteiten