De Ronde Venen & Uithoorn
Vogels
Op
zaterdag06apr201908:30

Vogelexcursie Westbroekse Zodden en Bert Bos pad

Op zaterdag, 6 april organiseert de Vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een vogelexcursie naar de Westbroekse Zodden.

Verzamelen op onderstaande lokatie

Wat gaan we zien

Behalve de mooie ver gezichten gaan we steltlopers zien zoals: Oeverloper,Grutto,Tureluur, en andere watervogels.

IVN DRVU - Vogelwerkgroep Witgatje

Over het gebied

De Westbroekse Zodden liggen, zoals de naam al zegt bij Westbroek in de provincie Utrecht. “Zodde” betekent laag gelegen, moerassig land. De Westbroekse Zodden vormen een bijzonder natuurgebied van ongeveer 52 hectare, waar alle stadia van de verlanding te zien zijn. Er is moerasbos, trilveen, open water en grasland. Het lijkt hier en daar of het land zomaar overgaat in water.

De wandeling van ongeveer 4 km gaat over het Bert Bospad, genoemd naar de boswachter, die zich jarenlang heeft ingezet voor het behoud van dit gebied. Het wandelpad loopt eerst door het moerasbos, daarna door een meer open gebied, waar uitzicht op het water is: eendensoorten, grauwe ganzen, de grote zilverreiger, zwanenparen en hopelijk is ook de purperreiger hier te zien. Het gebied is ook bekend om de aanwezigheid van roofvogels, zoals de havik, de sperwer, de buizerd, de torenvalk en de boomvalk. En de kans bestaat dat er visdiefjes en sterns overvliegen. De natuurliefhebber kan hier met volle teugen genieten. 

Vogelwerkgroep

 

 

Algemene informatie

Excursie Loofles
IVN DRVU - Column Natuur Dicht Bij Huis
zaterdag 6 april 2019 - 08:30 tot 13:00
Locatie: 
P Algemene Begraafplaats
Ringdijk 4
3648 EB Wilnis
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig

Contactpersoon: 
Marion Leenen 0294-281625 / 06-53698616
Google Maps image