De Ronde Venen & Uithoorn
Vogels
Op
zaterdag07mei202208:30

Vogelexcursie Waverhoek

Op zaterdag 7 mei is een vogelexcursie van 08:30-12:00 uur. Deze excursie is bij de Waverhoek. Verzamelen bij onderstaande locatie.

Deze oase van rust is in beheer bij Natuurmonumenten en maakt deel uit van de ecologische verbinding tussen de Nieuwkoopse plassen en de Botshol. Dit plasdrasgebied is bij vele vogels in trek. Trekvogels en standvogels kunnen hier het hele jaar door naar hartelust foerageren. Welke vogels zouden we kunnen aantreffen? Verschillende eenden waaronder wintertalingen, slob-, berg- en krakeenden, de eerste smienten, steltlopers, kieviten, strandlopers, een buizerd en misschien een havik en de eerste kolganzen.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir.Enschedeweg in Wilnis en verwachten daar om 12.00 uur weer terug te zijn. Meerijden is mogelijk. Deelnemers kunnen ook direct naar de Waverhoek gaan. Neem een verrekijker mee en wat te drinken. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan.

 

IVN DRVU - Werkgroep Vogels
                                                               Krakeend

Natuur, Waverhoek
Lees meer over dit prachtige natuurgebied, bekijk Waverhoek in beeld en de film Waverhoek 2016 via Natuur, Waverhoek

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie over de Vogelwerkgroep, het schema en algemene informatie voor 2022 bij Werkgroep Vogels

Algemene informatie

IVN DRVU - Werkgroep Vogels
IVN DRVU - Werkgroep Vogels
zaterdag 7 mei 2022 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
P Waverhoek
Botsholsedwarsweg 2
3646 AK Waverveen
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig
Afgelasting bij slecht weer of uitvallen natuurgidsen: website-melding
ca. 1-2 uur voor aanvang

Contactpersoon: 
Google Maps image