De Ronde Venen & Uithoorn
Vogels
Op
zaterdag03dec202208:30

Vogelexcursie Ouderkerkerplas

Op zaterdag 3 december is een vogelexcursie van 08:30-12:00 uur. Deze excursie is bij de Ouderkerkerplas. Verzamelen bij onderstaande locatie.

De Ouderkerkerplas ligt dicht bij de Ronde Venen aan de rand van Amsterdam. In december ligt de plas vol met watervogels die hier komen overwinteren. Het water ligt ingeklemd tussen de stad en de A9 en de A2 en lijkt dus niet zo’n geschikte plek. Maar de plas heeft een belangrijk voordeel: omdat de plas maar liefst 40 meter diep is en het water een beetje zout, vriest het hier maar zelden dicht.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir.Enschedeweg in Wilnis en verwachten daar om 12.00 uur weer terug te zijn. Meerijden is mogelijk. Deelnemers kunnen ook direct naar de Waverhoek gaan. Neem een verrekijker mee en wat te drinken. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan.

 

IVN DRVU - Werkgroep Vogels
                                                               Krakeend

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie over de Vogelwerkgroep, het schema en algemene informatie voor 2022 bij Werkgroep Vogels

Algemene informatie

IVN DRVU - Werkgroep Vogels
IVN DRVU - Werkgroep Vogels
zaterdag 3 december 2022 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
P Waverhoek
Botsholsedwarsweg 2
3646 AK Waverveen
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig
Afgelasting bij slecht weer of uitvallen natuurgidsen: website-melding
ca. 1-2 uur voor aanvang

Contactpersoon: 
Google Maps image