De Ronde Venen & Uithoorn
Vogels
Op
zaterdag01sep201808:30

Vogelexcursie Naardermeer

Op zaterdag 1 september is de 6e vogelexcursie van het seizoen 2018,
van 08:30-12:00 uur.
 

Verzamelen bij onderstaande locatie

Toelichting excursie

Helder water, dicht moerasbos en drassige weilanden; het Naardermeer ligt als een groene oase tussen Amsterdam en Hilversum. Zeldzame dieren als de otter en purperreiger voelen zich helemaal thuis in dit beschermde natuurgebied. Je kunt het gebied bezoeken door een wandeling rond het meer te maken.

Het Naardermeer bestaat uit enkele grote en kleinere meren, verbonden door vaarten en smalle sloten. Eromheen liggen moerasbossen en weilanden met ondiepe plassen. Allerlei dieren en planten profiteren van deze natte omstandigheden. In het gebied broeden meer dan 75 soorten vogels. Zo broedt de zeldzame purperreiger in de rietkragen midden op het meer. Daar zijn ze veilig voor vossen.

Tip voor vogelliefhebbers: er zijn maar liefst vijf observatiepunten rondom het Naardermeer, dus vergeet je verrekijker niet! Vooral de Hilversumse Bovenmeent is een vogelparadijs. Met een beetje geluk en afhankelijk van het seizoen zie je hier grote zilverreigers, lepelaars, blauwborsten, zomertalingen, waterrallen en (stelt)kluten.

IVN DRVU - Column Natuur Dicht Bij HuisHet Naardermeer is de aanleiding geweest om Natuurmonumenten op te richten. Een eeuw geleden wilde de gemeente Amsterdam een vuilstortplaats maken van het gebied. Daartegen kwamen natuurbeschermers Jac. P. Thijsse en Eli Heimans in verzet. Ze richtten in 1905 de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten op en kochten het Naardermeer voor 160.000 gulden.

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie over de Vogelwerkgroep, het schema en algemene informatie voor 2018 bij Werkgroep Vogels

Algemene informatie

IVN DRVU-Vogelwerkgroep
IVN DRVU - Column Natuur Dicht Bij Huis
zaterdag 1 september 2018 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
P Algemene Begraafplaats
Ringdijk 4
3648 EB Wilnis
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig

Contactpersoon: 
Marion Leenen 0294 281625/06 53698616
Google Maps image