De Ronde Venen & Uithoorn
Vogels
Op
zaterdag04mei201908:30

Vogelexcursie De Hoge Dijk,Abcoude

 

Toelichting excursie

De Hoge Dijk is een recreatiegebied en park in Amsterdam-Zuidoost. Het gebied is gelegen ten noorden van het dorp Abcoude, ten zuiden van de Amsterdamse woonwijk Reigersbos en het Snodenhoekpark in de wijk Gaasperdam, ten oosten van de Ouderkerkerplas en ten westen van de weilanden van de Broekzijdsche polder in de provincie Utrecht.

De vogels die we kunnen verwachten;

Tjif-tjaf

Rietgors,Pimpelmees,Aalscholver,Vink,Tjif tjaf,Winterkoning,Zwartkop en met wat geluk een IJsvogel ea.

Zorg voor waterdicht schoeisel

In de middeleeuwen lag hier het Reyghersbosch, een moeras en bosgebied met een kolonie reigers, ten noorden van de Hollandse Kade op de grens van de provincie Noord-Holland en Utrecht.

De Hoge Dijk is in de eerste helft van de jaren tachtig aangelegd, gelijktijdig met het gereedkomen van de wijk Reigersbos. Het ligt globaal tussen de bebouwing van Reigersbos en het AMC-terrein en de Hollandse Kade. Het gebied wordt doorsneden door de (nu) viersporige ongelijkvloerse spoorlijn Amsterdam – Utrecht en de Abcouderstraatweg. Het meest westelijk gedeelte tot het knooppunt Holendrecht nabij de Ouderkerkerplas is een golfbaan.

Naast groenvoorzieningen en bankjes zijn er ook fiets-, ruiter- en wandelpaden. Daarnaast zijn er ook speelweiden en is er een recreatiebad genaamd de 'Speelsloot' met een ballenlijn. Ook zijn er enkele speciaal aangelegde,alleen voor wandelaars, toegankelijke ecologische tuinen met een speciaal soort vegetatie.

Het park wordt door Groengebied Amstelland beheerd.

 

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie over de Vogelwerkgroep, het schema en algemene informatie voor 2019 bij Werkgroep Vogels

Algemene informatie

Rooborst
IVN DRVU-Vogelwerkgroep-Staartmees
zaterdag 4 mei 2019 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
P Algemene Begraafplaats
Ringdijk 4
3648 EB Wilnis
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig

Contactpersoon: 
Ellen 06-13412894 / Michel 06-52004564 / Sjaak 06-34291939
Google Maps image