De Ronde Venen & Uithoorn
Schone Rivieren
Op
zaterdag25sep202113:00

Schone Rivieren Expeditie

Kom mee wandelen en opruimen

Wereldwijd vormt de plasticsoep een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt. Plastic afval dat hier in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee. Het Schone Rivieren-project brengt de plasticvervuiling in kaart en pakt het aan bij de bron. Wij van IVN de Ronde Venen en Uithoorn gaan samen met de Scouting Admiralengroep uit Uithoorn voor plasticvrije rivieren in Nederland! We beginnen zaterdag 25 september met de Amstel.

Wat is een schone rivieren expeditie?

Een Schone Rivieren Expeditie is een educatieve activiteit langs een water dat uiteindelijk naar de zee stroomt. De activiteit richt zich zowel op de natuurlijke schoonheid als op de menselijke (plastic) vervuiling van het stromend water en haar oevers. In de Ronde Venen en Uithoorn hebben wij als IVN de Ronde Venen en Uithoorn de handschoen opgepakt en organiseren we een schone rivierenexpeditie langs de Amstel op 25 september 2021. We starten om 13:00 uur.

Doe je mee?

Kom 25 september 2021 om 13:00 uur naar Uithoorn. We verzamelen bij het bankje links naast Hertog Jan op het Water op de hoek Stationsstraat – Wilhelminakade. Je kan je opgeven via schonerivier@ivn-drvu.nl maar dat hoeft niet. Er zijn geen kosten aan verbonden. Hou wel rekening met je kleding en het weer.

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 13:00 tot 17:00
Schone Rivieren Expeditie langs de Amstel
Locatie: 
Verzamelplaats: Bankje naast Hertog Jan op het Water
Wilhelminakade 62
1421 AB Uithoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Zie ook: https://www.schonerivieren.org/

Contactpersoon: 
Google Maps image