De Ronde Venen & Uithoorn
Recreatie
Op
zaterdag27aug202210:00

Roeitocht Botshol Zaterdag 27 augustus

Kom genieten van de Botshol

In de Botshol kan je nog genieten van de stilte. Hoewel stilte? Het geruis dat de wind maakt in de bijna eindeloze rietkragen. Het gekwetter van eenden het gezang van de rietzanger, de snor en de boompieper. Het gekwaak van eenden en ganzen en het zachte geplas van je roeispanen. Het lijkt bijna wel een symfonie. Natuurgidsen van IVN de Ronde Venen en Uithoorn nemen je graag mee om je dit gebied te laten beleven.

De Botshol is voor een deel oud laagveen moeras en voor een deel open plassen. Het gebied ziet er uit zoals de hele Ronde Venen er een paar honderd jaar geleden uit zag. De IVN natuurgidsen zullen ook vertellen hoe het gebied zo is geworden. Het is nu een heel gevarieerd gebied met smalle slootjes, petgaten, moerasbos en open plassen.

Het avontuur start bij Botenverhuur Verweij. Daar kun je onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids mee met een roeitocht. De natuurgidsen laten je de mooiste plekjes zien en vertellen honderduit over de vogels, waterplanten, libellen,  de orchideeën, de vogels, de ringslangen en de vissen die je ziet.
De IVN natuurgidsen kunnen natuurlijk geen garantie geven dat je de lepelaar of de buizerd kunt zien vliegen, of dat je een ringslang ziet maar we weten zeker waar de zeldzame planten zoals rietorchis, galigaan en zonnedauw staan.

De excursie kost maar € 7,50 per persoon en als je IVN lid bent krijg je € 2,50 korting. In verband met de beschikbaarheid van de gidsen vragen we je om jezelf van te voren op te geven. Dit kan via botshol@ivn-drvu.nl. 

Algemene informatie

zaterdag 27 augustus 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Botenverhuur Verweij
Botshol 14
1391 HP Abcoude
Nederland
Extra Informatie: 

In verband met beschikbaarheid van de gidsen vragen we je om jezelf van te voren op te geven. Via de mail

Contactpersoon: 
Google Maps image