De Ronde Venen & Uithoorn
Natuur
Op
zaterdag22jun201913:00

Roeitocht Botshol voor de jeugd van 8 tot 12 jaar

Op zatersdag 22 juni is de 3e Roeitocht Botshol van het seizoen 2019       speciaal voor de jeugd van 8 tot 12 jaar van 13:00-16:00 uur.

Wij gaan roeien en zoeken een eiland waar we spelletjes kunnen doen en wat lekkers kunnen eten. Als het mooi weer is kunnen we misschien wel zwemmen. Heb je zin om mee te gaan, geef je op bij Anja of Lia.

Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Toelichting excursie
Botshol ligt in de gemeente De Ronde Venen, tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is ruim 200 hectare groot. Wat vroeger veenmoerasgebied was, is nu een verlaten laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos.

Samen met de gids ontdek je dit aantrekkelijke natuurgebied vanuit een roeiboot. Je beleeft hoe mooi, stil en afwisselend het gebied is en gaat op zoek naar kranswieren, de welriekende nachtorchis, rietorchis, kikkers en libellen. Ook zijn er allerlei vogelsoorten te bewonderen en hoogstwaarschijnlijk zijn de lepelaars ook (nog) te spotten.

VogelwerkgroepAanmelden  adekruijf@hccnet.nl of   lia.rademaker@gmail.com

 
Ga mee en laat je verrassen. Meld je telefonisch aan of via e-mail via onderstaande contactpersoon(en). 

Informatie
Stel je vragen aan onderstaande contactpersonen. Kijk zelf voor meer informatie over deze roeitocht, het schema en algemene informatie voor 2019 bij Andere activiteit, Roeitocht Botshol.

Natuurgebied Botshol
Nu alvast benieuwd naar het gebied? Lees meer over het natuurgebied via Natuur, Botshol en bekijk de web-filmversie van 'Op locatie' over dit gebied met Botshol.

Algemene informatie

IVN DRVU - Andere activiteit. Roeitocht Botshol
Botshol
zaterdag 22 juni 2019 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Botenverhuur Verweij
Botshol 14
1391 HP Abcoude
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 5 per kind
Graag met gepast geld betalen
Aanmelden:

Google Maps image