De Ronde Venen & Uithoorn
Natuur
Vanaf
zondag30jun201910:00

Roeitocht Botshol

Roeitochten Botshol

Op zondag 30 juni is de 7e Roeitocht Botshol van het seizoen 2019,
van 10:00-12:00 uur.

Deze excursie met een roeiboot is in het prachtige natuurgebied Botshol. Verzamelen bij onderstaande locatie.

Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Toelichting excursie
Botshol ligt in de gemeente De Ronde Venen, tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is ruim 200 hectare groot. Wat vroeger veenmoerasgebied was, is nu een verlaten laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos.

Samen met de gids ontdek je dit aantrekkelijke natuurgebied vanuit een roeiboot. Je beleeft hoe mooi, stil en afwisselend het gebied is. Je gaat op zoek naar kranswieren, de welriekende nachtorchis, andere orchidee soorten, kikkers en libellen. Ook zijn er allerlei vogelsoorten te bewonderen en hoogstwaarschijnlijk zijn de lepelaars ook (nog) te spotten.

Aanmelden  roeitochtbotshol@gmail.com
Ga mee en laat je verrassen. Meld je aan via e-mail.  Geef de gekozen datum door, met hoeveel personen je deelneemt, of er kinderen bij zijn, je naam en telefoonnummer. Kan en wil je roeien? Geef dit dan s.v.p. ook aan.

Informatie
Stel je vragen aan onderstaande contactpersonen. Kijk zelf voor meer informatie over deze roeitocht, het schema en algemene informatie voor 2019 bij Andere activiteit, Roeitocht Botshol.

Natuurgebied Botshol
Nu alvast benieuwd naar het gebied? Lees meer over het natuurgebied via Natuur, Botshol en bekijk de web-filmversie van 'Op locatie' over dit gebied met Botshol.

Algemene informatie

zondag 30 juni 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Botshol 14
1391 HP Abcoude
Nederland
Google Maps image