De Ronde Venen & Uithoorn
Natuur
Op
zaterdag04jul202010:00

Roeitocht Botshol

Op zondag 23 juni is de 7e Roeitocht Botshol van het seizoen 2020,
van 10:00-12:00 uur.
Deze excursie met een roeiboot is in het prachtige natuurgebied Botshol. Verzamelen bij onderstaande locatie.

Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Toelichting excursie
Botshol ligt in de gemeente De Ronde Venen, tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is ruim 200 hectare groot. Wat vroeger veenmoerasgebied was, is nu een verlaten laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos.

Samen met de gids ontdek je dit aantrekkelijke natuurgebied vanuit een roeiboot. Je beleeft hoe mooi, stil en afwisselend het gebied is. Je gaat op zoek naar kranswieren, de welriekende nachtorchis, andere orchidee soorten, kikkers en libellen. Ook zijn er allerlei vogelsoorten te bewonderen en hoogstwaarschijnlijk zijn de lepelaars ook (nog) te spotten.

Vlinders en LibellenAanmelden  botshol@ivn-drvu.nl
Ga mee en laat je verrassen. Meld je aan via e-mail . Geef de gekozen datum door, met hoeveel personen je deelneemt, of er kinderen bij zijn, je naam en telefoonnummer. Kun en wil je roeien? Geef dit dan s.v.p. ook aan.

Informatie
Stel je vragen aan onderstaande contactpersonen. Kijk zelf voor meer informatie over deze roeitocht, het schema en algemene informatie voor 2020 bij Andere activiteit, Roeitocht Botshol.

Natuurgebied Botshol
Nu alvast benieuwd naar het gebied? Lees meer over het natuurgebied via Natuur, Botshol en bekijk de web-filmversie van 'Op locatie' over dit gebied met Botshol.

Algemene informatie

Winterkoning
Botshol
zaterdag 4 juli 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Botenverhuur Verweij
Botshol 14
1391 HP Abcoude
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 5 p.p., € 4 p.p. voor leden/donateurs
Graag met gepast geld betalen
Aanmelden: via e-mail

Google Maps image