De Ronde Venen & Uithoorn
Insecten
Op
dinsdag03apr201820:00

Lezing 'Liefdesleven der insecten'

Werkgroep lezingen
Op dinsdag 3 april is de 3e lezing van het seizoen 2018. Je bent welkom van 20:00-22.00 uur. De onderwerpen van deze avond zijn 'Liefdesleven der insecten'.

Spreker
Pieter van Breugel

Insecten kennen vele manieren om tot hun partnerkeuzete komen. Daarbijspelen geuren en kleureneen belangrijke rol, maar ook verleidelijkegeluiden en cadeautjesworden in de strijd geworpen. Sommigesoorten houden het op een brute overval.

Pieter van Breugel uit Veghel zal een lezing verzorgen waarbij hij ingaat op de manieren waarop insecten totde liefde komen. Aan de hand van diverse vermakelijke en leerzame voorbeelden wordt duidelijk dat het voor mannelijke insecten heel belangrijk is hun eigen genen door te geven en dat ze daarbij rivalen niet dulden of te slim af willen zijn. Vrouwelijke insecten vallen niet op elke man en komen pas na veel wikken en wegen tot een partnerkeuze.

Natuurlijk denken insecten niet zoals wij en is hun gevoelsleven voor ons ondoorgrondelijk. Maar het is zeker interessant om van de diverse insectengroepen voorbeelden te zien, waar wij mensen nog wel wat van kunnen opsteken. De prachtige opnames zijn gemaakt in onze directe omgeving. Je begrijpt dat het, zeker voor de insecten,een spannende parenavond wordt. Warm aanbevolen!

Locatie
Lezingen worden gehouden in het NME-centrum De Woudreus,
Pieter Joostenlaan 28a, 3648 XR  Wilnis. 

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Ga voor uitgebreide informatie over de werkgroep Lezingen en het overzicht 2018 naar Werkgroep Lezingen

Algemene informatie

IVN DRVU - Werkgroep Lezingen
IVN DRVU - Werkgroep Vlinders en libellen
dinsdag 3 april 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
NME-centrum 'De Woudreus'
Pieter Joostenlaan 28a
3648 XR Wilnis
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden: niet nodig
Kosten: vrijwillige bijdrage € 2,50
Fiets en auto: voldoende stal- en parkeerplek

Contactpersoon: 
Google Maps image