De Ronde Venen & Uithoorn
Landschap
Op
dinsdag04okt202220:00

Lezing: De Amazone

Wonderschoon, bedreigd en onmisbaar

De grote toename aan branden en ontbossingen die het Amazonegebied bedreigen hebben herhaaldelijk het nieuws gehaald. Het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika omvat een enorme diversiteit aan planten en diersoorten. Naast haar enorme schoonheid en populariteit bij toeristen, speelt het gebied onder andere een essentiële rol in zuurstofvoorziening, waterhuishouding, koolstofopslag, voorziening van medicijnen, voedsel, grondstoffen en huisvesting van inheemse volkeren. Naast de bosbranden kent het gebied nog velen andere bedreigingen.

RegenwoudTara Woud heeft in 2014 haar master Ecology & Natural Resource Management afgerond in Utrecht. Daarna heeft zij 11 maanden in het Amazone regenwoud van Peru doorgebracht, waar zij bijdroeg aan inventarisaties van fauna,  met name vogels. Ook deed zij onderzoek naar de ecologie en het gedrag van Ara's, papegaaien en parkieten.
Tijdens de lezing vertelt Tara Woud u meer over het Amazonegebied, zijn flora en fauna, natuurwaarden, de bosbranden, andere bedreigingen.
Zij zal spreken over haar werk in Peru en de diverse groepen organisaties die zich op verschillende manieren inzetten voor kennisvergaring en behoud van het regenwoud.

De lening wordt gegeven door: Tara Woud

Algemene informatie

dinsdag 4 oktober 2022 - 20:00 tot 22:00
Lezing: De Amazone door: Tara Woud
Locatie: 
NME centrum 'de Woudreus'
Pieter Joostenlaan 28a
3648 XR Wilnis
Nederland
Extra Informatie: 

De vrijwillige bijdrage is: € 2,50
Inloop vanaf 19:45

Google Maps image