De Ronde Venen & Uithoorn
Landschap
Op
zaterdag19okt201909:30

IVN Winterwandeling

Op zaterdag 19 oktober is de 4e Winterwandeling van het seizoen 2019, van 09:30-12:30 uur. Een ontspannen wandeling met soms een pittig accent, volgens een uitgestippelde route.

Waar gaan we heen?

De wandeling start in Nederhorst den Berg. De wandelaars zullen de “berg”ontdekken, waaraan de plaats zijn naam ontleent. Over een schitterende graskade loopt de wandeling vervolgens een eind langs de Vecht. Onderweg valt er te genieten van het prachtige landschap en mooie vergezichten. Wat bloeit er nog? Of heeft de herfst nu daadwerkelijk zijn intrede gedaan. De route eindigt bij de Spiegelplas met petgaten en een veenmoerasbos.  

De wandeling is ongeveer 9 km. lang. We verzamelen op 19 oktober om 9:30 uur, op de parkeerplaats bij de begraafplaats in Wilnis aan de J. Enschedeweg. Vandaar vertrekken we met zo min mogelijk auto’s naar het startpunt in Nederhorst den Berg. De wandeling eindigt om ongeveer 12.30 uur. Tips voor onderweg: trek wandelschoenen aan en neem ook iets warms te drinken mee voor de korte ‘koffiestop’.

Aanmelden is niet nodig. Wilt u meteen bij het startpunt beginnen, neem dan contact op met Hans Tuinenburg, tel. 06-18 08 2328. Voor info over IVN kunt u de website bezoeken: www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.

Met de Winter Natuurwandeling leer je jouw eigen omgeving kennen en je krijgt meer aandacht voor het plaatselijke landschap. Ook heeft deze wandeling een thema over natuur of cultuur. De IVN-natuurgids vertelt tijdens de koffiepauze iets over dit thema. 

 

Algemene informatie

IVN DRVU - Winter Natuurwandeling
IVN DRVU - Winter Natuurwandeling
zaterdag 19 oktober 2019 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
P Algemene Begraafplaats
Ringdijk 4
3648 EB Wilnis
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig

Contactpersoon: 
Google Maps image