De Ronde Venen & Uithoorn
Slootjesdagen
Op
vrijdag10jun202215:30

IVN Slootjesdagen in Uithoorn

Op meerdere locaties

Op vrijdag 10 juni 2022 zijn het Slootjesdagen bij IVN De Ronde Venen & Uithoorn.

Op vrijdag zijn we van 15:30 t/m 17:30 in Uithoorn

Toelichting excursie

Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. Jong en oud(er) is welkom om zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven?
Laat je dus verrassen door wat je tegenkomt aan waterdiertjes én planten.

Met schepnetjes en teiltjes ga je op zoek en ontdek je met een deskundige IVN-natuurgids de slootbewoners. Met een loep en zoekkaart ga je uitzoeken wat je hebt gevangen. En de gids vertelt bijvoorbeeld ook over wat die vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je Slootjesexpert!

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende en leuke activiteit voor (klein)kinderen (4-12 jaar) en (groot)ouders? Doe dan mee aan deze gratis waterexcursie, noteer deze in je agenda en geef je op via de contactpersoon.

Op de dag zelf doe je je laarzen aan. 

Aanmelden
Doe ook mee en meld je aan. Dit kan via e-mail Geef dan het totaal aantal personen door, hoeveel kinderen daarbij zijn, je naam, je leeftijd en je telefoonnummer.  

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie en een impressie van de Slootjesdagen, ga naar  Slootjesdag 

Algemene informatie

IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
vrijdag 10 juni 2022 - 15:30 tot zondag 12 juni 2022 - 17:30
Locatie: 
Uithoorn
Gooimeer
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen
Aanmelden: via e-mail
of kom gewoon langs

Contactpersoon: 
Google Maps image