De Ronde Venen & Uithoorn
Slootjesdagen
Op
zondag13jun202114:00

IVN Slootjesdagen 13 juni 2021

Op zaterdag 13 juni 2021 is het Slootjesdag bij IVN De Ronde Venen & Uithoorn. De waterexcursie bij de sloot is van 14:00 tot 16:00 uur.IVN DRVU - Jeugd. Waterexcursie Slootjesdag

Verzamelen bij onderstaande locatie in het Wickelhofpark in Mijdrecht.

Toelichting excursie
Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. Jong en oud(er) is welkom om zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven?
Laat je dus verrassen door wat je tegenkomt aan waterdiertjes én planten.

Met schepnetjes en teiltjes ga je op zoek en ontdek je met een deskundige IVN-natuurgids de slootbewoners. Met een loep en zoekkaart ga je uitzoeken wat je hebt gevangen. En de gids vertelt bijvoorbeeld ook over wat die vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je Slootjesexpert!

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende en leuke activiteit voor (klein)kinderen (4-12 jaar) en (groot)ouders? Doe dan mee aan deze gratis waterexcursie, noteer deze in je agenda en geef je op via de contactpersoon.

Op de dag zelf doe je je laarzen aan en als je zelf een schepnet hebt, neem die dan mee. Midden in het Wickelhofpark staat een IVN-vlag, dat is de ontmoetingsplek! Bestel hier alvast jouw eigen zoekkaart.

Corona
Het is nog lastig te voorspellen wat de coronaregels in juni zullen zijn. De activiteit is open voor een beperkt aantal deelnemers binnen een tijdslot. Houd de website in de gaten.

Aanmelden
Doe ook mee en meld je aan. Dit kan bij contactpersoon Rob Idema via telefoon 06-51162629 of via e-mail Geef dan het totaal aantal personen door, hoeveel kinderen daarbij zijn, je naam, je leeftijd en je telefoonnummer.

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie en een impressie van de Slootjesdagen, ga naar Slootjesdag.

Algemene informatie

IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
zondag 13 juni 2021 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Wickelhofpark. Let op de IVN-vlag!
Verzamelen bij Walstro 15 Mijdrecht.
3642 EZ Mijdrecht
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen
Aanmelden: telefonisch op per e-mail
Verzamelen bij Walstro 15 Mijdrecht

Google Maps image