De Ronde Venen & Uithoorn
Slootjesdagen
Op
vrijdag11jun202114:00

IVN Slootjesdagen 11 juni 2021 in Vinkeveen

Vrijdag 11 juni 2021 zijn het Slootjesdagen in Vinkeveen.

De excursie wordt gehouden in Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen
Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes.

In het zwanenpark in Vinkeveen tussen 14:00 en 16:00. Graag opgeven.

Je bent welkom om zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven? Laat je dus verrassen door wat je tegenkomt aan waterdiertjes én planten.Kind met schepnet

Met schepnetjes en teiltjes ga je op zoek en ontdek je met een deskundige IVN-natuurgids de slootbewoners. Met een loep en zoekkaart ga je uitzoeken wat je hebt gevangen. En de gids vertelt bijvoorbeeld ook over wat die vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je Slootjesexpert!

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende en leuke activiteit voor (klein)kinderen (4-12 jaar) en (groot)ouders? Doe dan mee aan deze gratis waterexcursie, noteer deze in je agenda en geef je op.

Op de dag zelf doe je je laarzen aan en als je zelf een schepnet hebt, neem die dan mee. Bestel hier alvast je eigen zoekkaart. Via de mail krijg je een tijd en een plek toegewezen waar je op afspraak waterdiertjes kunt vangen. We maken een afspraak vanwege corona, het is nog niet mogelijk om met een grote groep gelijktijdig waterdiertjes te vangen. Voordeel is wel dat je de gids helemaal voor jou alleen hebt.

Aanmelden
Doe ook mee en meld je aan. Dit kan bij contactpersoon Rob Idema via telefoon 06-51162629 of via e-mail. Geef dan het totaal aantal personen door, hoeveel kinderen daarbij zijn, je naam, je leeftijd en je telefoonnummer.

Informatie
Stel je vragen via de mail of de telefoon. Kijk zelf voor meer informatie en een impressie van de Slootjesdagen, ga naar Slootjesdag.
 

Algemene informatie

IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
zaterdag 12 juni 2021 - 13:00 tot 15:00
Locatie: 
Zwanenpark Vinkeveen Vinkeveen
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen
Aanmelden: telefonisch op per e-mail
Verzamelen bij nog niet bekend

Google Maps image