De Ronde Venen & Uithoorn
Water
Op
zaterdag09jun201814:00

IVN Slootjesdagen

Op zaterdag 9 juni 2018 is het Slootjesdag bij IVN De Ronde Venen & Uithoorn. De waterexcursie bij de sloot is van 14:00 tot 15:30 uur.

Verzamelen bij onderstaande locatie in het Wickelhofpark in Mijdrecht.

Toelichting excursie
Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. Jong en oud(er) is welkom om zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven?
Laat je dus verrassen door wat je tegenkomt aan waterdiertjes én planten.

SlootjesdagenMet schepnetjes en teiltjes ga je op zoek en ontdek je met een deskundige IVN-natuurgids de slootbewoners. Met een loep en zoekkaart ga je uitzoeken wat je hebt gevangen. En de gids vertelt bijvoorbeeld ook over wat die vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je Slootjesexpert!

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende en leuke activiteit voor (klein)kinderen (4-12 jaar) en (groot)ouders? Doe dan mee aan deze gratis waterexcursie, noteer deze in je agenda en geef je op via de contactpersoon.

Op de dag zelf doe je je laarzen aan en als je zelf een schepnet hebt, neem die dan mee. Midden in het Wickelhofpark staat een IVN-vlag, dat is de ontmoetingsplek! Bestel hier alvast jouw eigen zoekkaart 

Aanmelden
Doe ook mee en meld je aan. Dit kan bij contactpersoon Cindy Raaphorst via telefoon 0297-562138 of via e-mail Geef dan het totaal aantal personen door, hoeveel kinderen daarbij zijn, je naam, je leeftijd en je telefoonnummer.  

Informatie
Stel je vragen aan onderstaand contactpersoon. Kijk zelf voor meer informatie en een impressie van de Slootjesdagen, Slootjesdag of  IVN Slootjesdagen 2018

Algemene informatie

IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
IVN DRVU - Jeugd Slootjesdagen
zaterdag 9 juni 2018 - 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Wickelhofpark. Let op de IVN-vlag!
In de buurt van Walstro
3642 EZ Mijdrecht
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen
Aanmelden: telefonisch of via e-mail

Contactpersoon: 
Google Maps image