250e Column Natuur Dicht Bij Huis

Beleid &organisatieColumn publicatie 291015
Natuur Dicht Bij Huis' is de IVN-column die regelmatig geplaatst
wordt in de regionale huis-aan-huis nieuwskrant de Nieuwe Meerbode.
De column verschijnt ongeveer om
de twee weken. Deze week heeft het schrijvers-gilde de 250e column uitgebracht met de toepasselijke naam: FEEST! 

In de Nieuwe Meerbode én op de website
Ook de column FEEST verschijnt in de edities De Ronde Venen (Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen) en Uithoorn e.a. (Uithoorn, De Kwakel). Enige tijd na publicatie in de krant is de meest recente column dus ook op deze website te lezen, zie Publicaties, Column Natuur Dicht Bij Huis Ook zijn er andere jaargangen opgenomen voor nog meer natuurlijk leesplezier.

De buurtnatuur in pennenstreek
Vanaf de eerste column in 2005 trachten de schrijvers met hun eigen schrijfstijl de natuur uit de woonomgeving onder de aandacht van de lezers te brengen. De krantenartikelen informeren dan ook over natuurlijke nieuwtjes en geven tips.  

IVN Column Schrijversgilde
De schrijvers die voor de column zorgen vormen het IVN Column Schrijversgilde. Deze groep bestaat in het najaar van 2015 uit de volgende schrijvers: Ineke Bams, Nel Bouwhuijzen, Bert Fakkeldij, Catherine van de Graaf, Gerda Veth, Sep Van de Voort en Ria Waal-Klandermans.

Lees meer onder Publicaties, over waarom de schrijvers lid zijn van het gilde en de pennenstreek graag delen met jou. Zoals Sep Van de Voort aangeeft: "Natuur is puur en schrijven is plezier, dus schrijven over natuur is puur plezier!" Of Ria Waal-Klandermans: "Natuurbeleving is zo leuk om te delen. Ik schrijf er dan ook graag een kort verhaal met een kop en een staart over."

Vacature
Is de schrijverszin aangewakkerd na het lezen van de column 'FEEST' e.a.? Lijkt jou het schrijven van een column over de buurtnatuur voor een breed publiek, een leuke en interessante uitdaging? Word dan ook lid van het schrijversgilde! Zie hiervoor de vacatures

IVN Meldpunt natuurwaarnemingen
Ben je niet zo'n schrijver maar wil je wel graag dat er een column geschreven wordt over iets interessants op natuurgebied? Op die manier zorg je voor input voor onze schrijvers! Meld je dan bij het IVN Meldpunt waarnemingen, waarneming@ivn-drvu.nl.

Naar Bloemlezing