Vogelwerkgroep

Coördinator: Ludo Kockelkorn  tel.06 12997818

Wie zijn we? 
De Vogelwerkgroep bestaat uit ongeveer 10 mannen en vrouwen. Op dit moment is Ludo Kockelkorn de contactpersoon en hij is te bereiken via de contactgegevens van IVN De Oude Landgraaf op deze website.

Voor wie is de vogelwerkgroep bedoeld?
De groep is er voor iedereen die iets wil leren en doen voor vogels in Landgraaf en omgeving. De een wil vooral kastjes maken. De ander klimt in het bos op de ladder om het onderhoud te plegen. De derde is met de vogeladministratie bezig. En een vierde wil iets leren over de bescherming van vogels. Maar elke keer sluiten we met elkaar af, met een kopje koffie en iets lekkers.

Wat doen wij?
Van oudsher houdt de Vogelwerkgroep zich bezig met het maken, plaatsen
en onderhouden van 260 nestkastjes voor Mezen en Boomklevers. We willen dit komende jaar vernieuwen en uitbreiden naar andere soorten. Bovendien gaan we een praktische vogelcursus opzetten voor beginners. De nestkasten worden ook verkocht. Bovendien nemen we deel aan andere activiteiten van IVN.

Vogelnestkastje Vogelnestkastje

Waarom doen we dit?
Vogelbescherming is belangrijk voor mens en natuur in Landgraaf en omgeving. Bijvoorbeeld Mezen zijn leuk om te zien, maar ook nuttig in de bestrijding van de Eikenprocessierups. De activiteiten in de buitenlucht zijn goed voor lichaam en geest. Natuureducatie is de basis voor IVN en de Vogelwerkgroep.

Wanneer?
De Vogelwerkgroep komt elke vrijdagochtend bij elkaar en voert dan haar werkzaamheden uit. Soms komen we op andere tijden in actie samen met andere IVN’s uit Parkstad, de Scouting en Vogelwacht Limburg.

Kosten?
Geen, voor leden van IVN De Oude Landgraaf.

Welke locaties werken we?
In de werkplaats van IVN De Oude Landgraaf worden de kastjes zelf gemaakt van meestal gratis tweede hands materialen. We komen hier altijd bij aanvang van het werk bij elkaar. Vervolgens gaan we circa 15 verschillende plekken waaronder:  Eijkhagenbos, Moltbos, Strijhagenbos etc.

Vogelwerkgroep Vogelwerkgroep

Wil je iets samen doen?
Voel jij je aangetrokken om met de Vogelwerkgroep iets te ondernemen of heb je vragen, kom dan op vrijdagochtend een kijkje nemen of neem contact met ons op via deze website.