Over De Oude Landgraaf

 

IVN De Oude Landgraaf is een van de twee IVN-afdelingen in de gemeente Landgraaf. De andere afdeling is IVN Ubach over Worms. De Oude Landgraaf heeft haar verenigingslokaal vanaf 1 januari 2012 op de Bosrand, Puddelerweg 59, Nieuwenhagen-Landgraaf. De gebouwen en het bijbehorende terrein zijn eigendom van de gemeente Landgraaf. Via een gebruiksovereenkomst mogen wij ze gebruiken voor een jaarlijks bedrag.

De Oude Landgraaf heeft 5 actieve werkgroepen: een Wandelwerkgroep , een Vogelwerkgroep, een Paddenwerkgroep, een Terreinwerkgroep inheemse natuur en een Jeugdwerkgroep.
Er is een positieve communicatie met de gemeente Landgraaf, we zijn een serieuze partner wanneer het betrokkenheid bij nieuwe plannen betreft.

Op het vlak van educatie ligt er voor ons een belangrijke taak. Via onze activiteiten proberen we mensen  te laten bedenken dat natuur en milieu voor ons belangrijk zijn en dat het zinvol is die te beschermen..

Dat doen we met een groot aantal vrijwilligers. Op de vrijdagochtenden tussen 9.00 en 12.00 uur komen we bij elkaar. Wie zich aangetrokken voelt tot ons vrijwilligerswerk is dan altijd welkom.

Meer informatie over ons vindt u o.a. in ons Beleidsplan, bij de kop WERKGROEPEN, bij de kop GESCHIEDENIS en in onze INFO’s/ Nieuwsbrief,die regelmatig uitkomen en naar leden gaan.

IVN De Oude Landgraaf heeft een ANBI status.